Special

Onderwijs Special: Conversations that Matter

Dit jaar organiseerden we op dinsdag 26 maart een onderwijs special voor docenten en andere onderwijsprofessionals. Deze middag begint met een gezamenlijke lunch om elkaar beter te leren kennen, gevolgd door een filmvertoning van The Mind Game. Aansluitend vond er een interactieve workshop plaats. Hierin leer je onder andere hoe je een veilige ruimte creëert om gevoelige maatschappelijke onderwerpen in de klas bespreekbaar te maken en hoe film daarbij kan helpen.    

Workshop: Conversations that Matter 

Hoe kun je een inclusieve dialoog in de klas of op school faciliteren? En welke invloed heeft je eigen blik hierop? Na het kijken van The Mind Game, een film die je laat stilstaan bij de kwetsbaarheid van jongeren op de vlucht, neem je deel aan een interactieve workshop die je bij deze vraagstukken helpt. Je krijgt praktische tools aangeboden om sensitief om te gaan met maatschappelijke onderwerpen en daarbij rekening te houden met gevoeligheden die spelen bij jou en je leerlingen. Ervaar in deze workshop hoe je waardevolle gesprekken kunt initiëren, zelfs met weinig taal.  

Het programma is geschikt voor docenten en onderwijsprofessionals uit zowel het reguliere als het nieuwkomersonderwijs. 

De Onderwijs Special “Movies that Matter? Conversations that Matter!” wordt georganiseerd in samenwerking met: 

Programma

12.30 - 12.45
Ontvangst bij de infobalie in de foyer van het Theater aan het Spui
12.45 - 13.45
Netwerklunch
13.45 -15.10
Vertoning The Mind Game en nagesprek in Filmhuis Den Haag
15.10 - 15.30
Pauze
15.30 - 17.00
Workshop 'Conversations that Matter' met Sara Huang en Agnes van der Sluijs
17.00 - 18.00
Eindprogramma inclusief borrel

Tickets

Gehele programma
€ 17,50
Deze tickets gelden voor het gehele programma en zijn inclusief lunch, workshop en 1 consumptiebon tijdens de borrel. Maximaal 1 ticket per account.