online versie
 
dit is een template
 
 
 
 
 
 
Zomerse filmtip
 

De welverdiende zomervakantie komt er weer aan! Sluit het schooljaar af met onze zomerse filmtip: Moxie.

De verlegen 16-jarige Vivian kruipt uit haar schulp als ze, geïnspireerd door het rebelse verleden van haar moeder, een anoniem schoolkrantje maakt genaamd Moxie. Hierin legt ze de vooringenomenheid en wandaden op haar middelbare school vast, waardoor ze onverwachts een beweging op gang brengt.

 
  Bekijk Moxie  
 
 
 
 
 
 
 
Laatste plaatsen festivalvertoningen Den Haag en Amsterdam
 

De festivalvertoningen die plaats zouden vinden in april, zijn verplaatst naar september. Tot woensdag 23 juni is het nog mogelijk om je aan te melden voor een festivalvertoning in Den Haag of Amsterdam. In Amsterdam hebben we nog plaatsen op woensdag 15 september en in Den Haag nog op woensdag 29 september. Het volledige programma vind je hier.

Je boekt een filmvertoning met verdiepingsprogramma door een mail te sturen naar educatie@moviesthatmatter.nl.

Bevindt jouw school zich niet in de buurt van Amsterdam en Den Haag en wil je dichterbij huis een educatievertoning bezoeken? Dat kan ook! Dan komen we naar een filmtheater bij jou in de buurt. Neem een kijkje op deze pagina.

 
  Festivalprogramma  
 
 
 
 
 
 
 
Win een online filmvertoning voor je klas
 

Het onderzoek naar filmeducatie in de klas is verlengd. Als je vóór 1 juli onderstaande vragenlijst invult, maak je kans op een gratis online filmvertoning voor je klas naar keuze: Les Misérables of Watani my Homeland. Daarnaast krijg je gratis toegang tot de Eye Filmplayer.

 
  Vragenlijst invullen  
 
 
 
 
 
 
 
Movies that Matter Festival 2022
 

De data voor het Movies that Matter Festival 2022 zijn bekend. We organiseren weer festivalvertoningen in Amsterdam op woensdag 16 maart en donderdag 17 maart 2022 en van maandag 28 maart tot en met donderdag 31 maart 2022 in Den Haag. Het volledige programma maken we na de zomer bekend op deze pagina. We kunnen wel alvast een tipje van de sluier geven: we vertonen in ieder geval Antigone en Shadow Game.

 
  MtMF22  
 
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly