A Perfectly Normal Family

2020 – 93 minuten.

Deze film is ook te zien als educatievertoning in de bioscoop. Lees hier meer over onze vertoningen in Amsterdam en Den Haag in september 2021 en hier meer over onze bioscoopvertoningen jaarrond door het hele land. 

De film
Wanneer Emma’s vader vertelt dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan, is zijn jongste dochter totaal uit het lood geslagen. Thomas verandert daarna razendsnel in Agnete: een vrouw met zwierige jurken die opeens niet meer van voetbal lijkt te houden. Wie is deze nieuwe vader? Kan Emma deze Agnete überhaupt nog zo noemen?

Omdat debuterend speelfilmregisseur Malou Reymann zelf opgroeide met een vader die transvrouw werd, weet ze feilloos hoe kinderen zo’n complexe verandering kunnen ervaren. Het veilige gezinsleven komt op losse schroeven te staan en de hechte vader-dochterband verandert onherroepelijk. Daarom vertelt ze dit drama vanuit het perspectief van prepuber Emma. Hoe gaat dit gevoelige meisje om met verwarring, verdriet en woede? En hoe geef je als gezin een nieuwe relatie met elkaar vorm terwijl de buitenwereld argwanend meekijkt? Tussen intieme, tere en hartverscheurende momenten door schetsen herkenbare oude homevideo’s het jonge gezin in ogenschijnlijk simpeler tijden.

Educatieprogramma
Deze film met je klas in de bioscoop zien? Dat kan! In september 2021 organiseren bioscoopvertoningen in Amsterdam en Den Haag. Ook organiseren we vanaf september weer bioscoopvertoningen door het hele land

Een educatievertoning bestaat uit de film inclusief verdiepingsprogramma in de zaal en lesmateriaal voor in de klas. In het verdiepingsprogramma nemen we gendernormen onder de loep en hoe deze normen ons gedrag en onze keuzes kunnen beïnvloeden.

Credits

Thema's
Familie, LGBTQ+
Geschikt voor
havo/vwo onderbouw
vmbo b/k - leerjaar 1 & 2
vmbo t - leerjaar 1 & 2
Regisseur
Malou Reymann
Productieland
Denemarken
Soort
Fictie
Duur
93 minuten
Jaartal
2020
Kijkwijzer
AL