The Peanut Butter Falcon

2019 – 97 minuten.

Deze film is ook te zien als educatievertoning in de bioscoop. Lees hier meer over onze vertoningen in Amsterdam en Den Haag in september 2021 en hier meer over onze bioscoopvertoningen jaarrond door het hele land. 

De film
De jonge Zak (Zack Gottsagen) met het syndroom van Down heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden! Wanneer hij op een dag wegloopt uit het verpleegtehuis wil hij niks liever dan die droom waarmaken. Al snel ontmoet hij Tyler (Shia LaBeouf), die ook op de vlucht is. Als twee ongewone bondgenoten weten ze te ontsnappen en beleven ze de wildste avonturen. Ze overtuigen zelfs de aardige Eleanor (Dakota Johnson), een medewerkster van het verpleegtehuis, om zich bij hen aan te sluiten op hun reis. The Peanut Butter Falcon is een komische avonturenfilm met in de hoofdrollen Shia LaBeouf, Dakota Johnson, Zack Gottsagen, Thomas Haden Church en Bruce Dern. 

Educatieprogramma
Deze film met je klas in de bioscoop zien? Dat kan! In september 2021 organiseren bioscoopvertoningen in Amsterdam en Den Haag. Ook organiseren we vanaf september weer bioscoopvertoningen door het hele land

Een educatievertoning bestaat uit de film inclusief verdiepingsprogramma in de zaal en lesmateriaal voor in de klas. In de verdieping gaan we in op het recht op zelfbeschikking; het recht om zelf te bepalen welke keuzes je maakt en hoe je je leven leeft. In hoeverre beïnvloedt de wijze waarop iemand jou ziet jouw mate van zelfbeschikking?  

Credits

Thema's
Welzijn
Geschikt voor
mbo - niveau 1 & 2
mbo - niveau 3 & 4
praktijkonderwijs - leerjaar 3 & 4
vmbo b/k - leerjaar 3 & 4
vmbo t - leerjaar 3 & 4
Regisseur
Tyler Nilson, Michael Schwartz
Productieland
Verenigde Staten
Soort
Fictie
Duur
97 minuten
Jaartal
2019
Kijkwijzer
12 geweld grof taalgebruik