The Peanut Butter Falcon

2019 – 97 minuten.

Deze film is te zien als educatievertoning met bijpassend lesmateriaal en verdiepingsprogramma tijdens het festival in Den Haag en Amsterdam. Is jullie school niet in de buurt? Of komt een vertoning beter uit op een ander moment? Dan kun je ook een losse vertoning in een bioscoop bij jou in de buurt boeken!

De film
De jonge Zak (Zack Gottsagen) met het syndroom van Down heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden! Wanneer hij op een dag wegloopt uit het verpleegtehuis wil hij niks liever dan die droom waarmaken. Al snel ontmoet hij Tyler (Shia LaBeouf), die ook op de vlucht is. Als twee ongewone bondgenoten weten ze te ontsnappen en beleven ze de wildste avonturen. Ze overtuigen zelfs de aardige Eleanor (Dakota Johnson), een medewerkster van het verpleegtehuis, om zich bij hen aan te sluiten op hun reis. The Peanut Butter Falcon is een komische avonturenfilm met in de hoofdrollen Shia LaBeouf, Dakota Johnson, Zack Gottsagen, Thomas Haden Church en Bruce Dern. 

Educatieprogramma
In de verdieping gaan we in op het recht op zelfbeschikking; het recht om zelf te bepalen welke keuzes je maakt en hoe je je leven leeft. In hoeverre beïnvloedt de wijze waarop iemand jou ziet jouw mate van zelfbeschikking?  

Credits

Thema's
Gezondheid en welzijn
Geschikt voor
havo/vwo bovenbouw
mbo - niveau 1 & 2
mbo - niveau 3 & 4
praktijkonderwijs - leerjaar 3 & 4
vmbo b/k - leerjaar 3 & 4
vmbo t - leerjaar 3 & 4
Regisseur
Tyler Nilson, Michael Schwartz
Productieland
Verenigde Staten
Soort
Fictie
Duur
97 minuten
Jaartal
2019
Kijkwijzer
12 geweld grof taalgebruik