online versie
 
Nieuwsbrief Educatie,
maart 2024
 
 
 
 
 
 
Nieuwsbrief maart
 

Lees in deze nieuwsbrief onder andere over twee nieuwe landelijke bioscoopprogramma’s die per direct geboekt kunnen worden, een laatste kans om je aan te melden voor de onderwijsspecial op ons festival, en een onderzoek naar de behoeften binnen praktijkonderwijs.

 
 
 
 
 
 
 
 
Onderwijs Special: Conversations that Matter
 

Dit jaar organiseren we op dinsdag 26 maart tijdens het festival speciaal voor docenten en alle andere onderwijsprofessionals een filmvertoning van The Mind Game. Aansluitend vindt er een interactieve workshop plaats waarin je leert hoe je een veilige ruimte creëert om gevoelige maatschappelijke onderwerpen in de klas bespreekbaar te maken en hoe film daarbij kan helpen. Voorafgaand lunchen we samen om elkaar vast beter te leren kennen.

 
  Lees meer over het programma  
 
 
 
 
 
 
 
Nieuwe landelijke bioscoopprogramma's
 

We hebben twee nieuwe bioscoopprogramma’s ontwikkeld die vanaf april geboekt kunnen worden bij een bioscoop of filmhuis bij jou in de buurt, door het hele land.

 

Het vorig jaar met succes ontwikkelde Shorts programma voor ISK onderwijs hebben we doorontwikkeld met twee nieuwe korte films voor zowel ISK als praktijkonderwijs. Leerlingen kijken de korte films Kendis en King Ridwan. Twee korte films over dromen, uitdagingen en doorzettingsvermogen. Kijk hier voor meer informatie.

 

Het andere nieuwe programma is de avontuurlijke documentaire Kinderen van Mavungu. De documentaire volgt Yoseva (14), Kenny (13) en Maticha (14) in hun laatste jaar van de basisschool in hun dorp Pikin Slee diep in het Surinaamse regenwoud. Tijdens het programma ga je dieper in op de gedeelde geschiedenis van Suriname en Nederland, en hoe deze geschiedenis vandaag de dag nog steeds zichtbaar is in beide landen.

 

Wil je één van deze twee nieuwe programma’s boeken? Of heb je interesse in één van onze andere landelijke bioscoopprogramma’s? Kijk op onze Film in de bioscoop pagina voor het aanbod, kosten en voorwaarden.

 
  Meer informatie  
 
 
 
 
 
 
 
Enquête praktijkonderwijs
 

Ben jij docent binnen het praktijkonderwijs? Of ken je iemand die lesgeeft in het praktijkonderwijs?

 

We zijn nieuwsgierig naar je kennis en ervaring met betrekking tot film. Met onze nieuwe Shorts Special voor praktijkonderwijs en ISK hopen we meer leerlingen in het praktijkonderwijs in een bioscoop in de buurt te mogen verwelkomen. Wij willen daarnaast nog meer en betere programma’s ontwikkelen voor leerlingen in het praktijkonderwijs.

 

We zouden het waarderen als je onderstaande enquête in wilt vullen (duur: 5 minuten).

 
  Vul de enquête in  
 
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly