Shorts-special voor ISK- en praktijkonderwijs

2024, 80 minuten

Voor leerlingen van Internationale Schakelklassen en het praktijkonderwijs bieden we tijdens het Movies that Matter Festival 2024 een speciaal filmprogramma met verdieping aan. De vertoningen vinden plaats op woensdag 13 maart in Amsterdam en donderdag 28 maart in Den Haag. Wil jij dit programma met je ISK- of praktijkschool boeken? Dat kan via dit aanmeldformulier

Over het programma
Leerlingen kijken de twee inspirerende korte films, doen mee met een interactieve quiz en zien een spectaculaire act. 

Over de films
Kendis
De vijftienjarige Lavanya Raghoenandan treedt als DJ Kendis als jongste dj op tijdens festivals en dancefeesten. Niet alleen vanwege haar leeftijd is dat bijzonder, maar ook omdat zij door een ongeluk constant pijn heeft. Maar ze moet gewoon doorzetten van zichzelf, ondanks de zenuwen voor een optreden en de extra pijn erna. 

King Ridwan
Ridwan is een 20-jarige TikTokker met een verstandelijke beperking die serieus genomen wil worden in zijn droom om een succesvolle rapper te worden. Hij is razend populair in zijn stad Leeuwarden, dankzij zijn video’s die meerdere keren viral zijn gegaan op TikTok. Zijn populariteit is echter deels gegroeid doordat mensen hem bespotten. Zijn familie wil hem beschermen tegen de negatieve effecten van social media, maar Ridwan wil serieus genomen worden in het nastreven van zijn passies. Zal Ridwan ontmoedigd raken door alle obstakels die op zijn pad komen, of zal hij blijven geloven in zijn droom om een social media superster te worden?

Over de taal
Om het leren van de Nederlandse taal te ondersteunen, zijn beide films Nederlands gesproken én Nederlands ondertiteld. Het programma wordt gepresenteerd in het Nederlands, waarbij rekening wordt gehouden met het taalniveau van de leerlingen. Ook de quizvragen zijn geformuleerd in eenvoudig Nederlands. 

Over de voorbereiding en nabespreking in de klas
Voorafgaand aan het bioscoopbezoek is er lesmateriaal beschikbaar om de leerlingen voor te bereiden op het programma. Voor ISK is het lesmateriaal is inclusief een woordenlijst van veelvoorkomende woorden tijdens. het programma, vertaald in meerdere talen. Daarnaast bieden we ook lesmateriaal aan dat je na het bioscoopbezoek met jouw klas kunt doorlopen. Hierin staan twee kijklinks om de films in de les terug te kijken en vragen om de films na te bespreken. 

Aanmelden
Wil je naar een vertoning tijdens het Movies that Matter Festival? Vul dan dit aanmeldformulier in. 

Credits

Thema's
Familie, Gezondheid en welzijn, Identiteit, Media en digitale cultuur
Geschikt voor
ISK
praktijkonderwijs - leerjaar 1 & 2
praktijkonderwijs - leerjaar 3 & 4
Regisseur
Various Directors
Productieland
Nederland
Soort
Special
Duur
80 minuten
Jaartal
2024
Kijkwijzer
6