online versie
 
Nieuwsbrief Educatie,
mei 2024
 
 
 
 
 
 
Nieuwsbrief mei
 

Het schooljaar gaat in rap tempo richting de welverdiende zomer en scholen zijn alweer bezig met de planning voor het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief blikken ook wij vooruit. Zo delen we o.a. onze nieuwe bioscoopselectie voor het schooljaar 2024-2025 en onze stagevacatures voor na de zomer.

 
 
 
 
 
 
 
 
Nieuw Film in de Bioscoop programma!
 

Onze Film in de Bioscoop-selectie waarmee we in schooljaar 2024-2025 het land ingaan is rond!

 

Nieuwe films in ons aanbod zijn Kleinkinderen van de Oost, The Mind Game, Kinderen van Mavungu en Before I Change My Mind. Onlangs won The Mind Game nog de Educatie Award voor beste educatiefilm op ons festival. Daarnaast zijn onder andere de succesvolle filmprogramma’s White Berry en Emergency ook komend schooljaar te boeken. We hebben ook weer een prachtig shortsprogramma voor ISK en praktijkonderwijs beschikbaar.

 

De nieuwe programma’s voor het komende schooljaar kunnen nu al via onze website worden geboekt.

 
  Bekijk de selectie en meld je aan  
 
 
 
 
 
 
 
CJP-alert
 

Heb je nog CJP-budget over dat je dit schooljaar wilt opmaken? Movies that Matter accepteert de CJP-Cultuurkaart voor scholen in het voortgezet onderwijs en mbo, zodat leerlingen en studenten met een gereduceerd tarief naar de film kunnen. 

 
  Boek een vertoning in de bioscoop  
 
 
 
 
 
 
 
Filmtip voor docenten: Radical
 

Leraar Sergio Correa komt vol goede moed aan op zijn nieuwe school in het Mexicaanse Matamoros. Hij ontdekt al snel dat er op de school weinig middelen zijn en nog minder enthousiasme is om de jongeren iets bij te leren. Zij komen vaak uit moeilijke thuissituaties en behalen de laagste testscores van het land. Hij besluit het roer compleet om te gooien en ‘radicale’ methodes te gebruiken om zijn leerlingen te inspireren en een betere toekomst te bieden.

 

Radical won de Grand Jury Fiction-prijs op het Movies that Matter Festival, en is nu in diverse filmtheaters en online via Picl te zien.

 
 
 
 
 
 
 
 
Stagiairs gezocht
 

Ben jij of ken jij iemand die op zoek is naar een stage voor na de zomer? We zijn op zoek naar een stagiair Educatie Assistent en een stagiair Productie Educatiefestival om het educatieteam te versterken. De stages zijn voor 24 tot 32 uur per week, waarvan de startdatum eind augustus of begin september is. De stage duurt in principe tot en met het Movies that Matter Festival, dat plaatsvindt in maart 2025.

 

Interesse? Je kunt nog tot en met vrijdag 7 juni reageren op de vacatures.

 
  Bekijk de vacatures  
 
 
 
 
Volg je ons al op LinkedIn?
 

Filmtips en de nieuwste updates over onze programma’s ontvang je ook via ons LinkedIn-kanaal.

 
  Volg ons op LinkedIn  
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly