online versie
 
Nieuwsbrief
maart 2024
 
 
 
 
 
 
Kaartverkoop van start!
 

De kaartverkoop voor het Movies that Matter Festival is gestart! Van vrijdag 22 t/m zaterdag 30 maart presenteren we meer dan tachtig bijzondere speelfilms, spraakmakende documentaires en shorts, met een uitgebreid verdiepingsprogramma.

 
  Ontdek het programma  
 
 
 
 
Strippenkaart
 

Van plan om naar meerdere films te gaan op het Movies that Matter Festival? Koop een strippenkaart en profiteer van een mooie korting!

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
Openingsfilm: Photophobia
 

Op vrijdag 22 maart opent Photophobia van Ivan Ostrochovský en Pavol Pekarčík de 16e editie van het Movies that Matter Festival. Deze diep ontroerende fictie-documentaire bekijkt de oorlog in Oekraïne door de ogen van twee kinderen op zoek naar een straaltje licht. De film is deze maand ook te zien in On Tour en op de satellietlocaties.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
Focus op Turkije
 

Met roerige verkiezingen en de allesverwoestende aardbeving in Turkije van een jaar geleden nog in het achterhoofd, zien we deze editie aanleiding om drie hoofdgasten van Turkse komaf uit te nodigen: Nazmiye Oral, Ahmet Boyacıoğlu en Tülin Özen. Daarnaast is ook een delegatie van jonge filmmakers uit het rampgebied uitgenodigd.

 
  Lees meer over het themaprogramma  
 
 
 
 
   
Wegwijs door het programma
 
 
 
 
Competities
 

Het festival kent verschillende competities waarbij internationale jury’s awards uitreiken. Duik in de genomineerde films die kans maken op een award.

 
  Bekijk de competities  
 
 
 
 
Thema's
 

Laat je leiden door de verschillende festivalthema’s. Van films over het recht om jezelf te zijn tot docu’s over de uitdagingen van de toekomst.

 
  Bekijk de thema’s  
 
 
 
 
 
Specials
 

In samenwerking met verschillende partners presenteren we programma’s die de films extra verdieping geven.

 
  Bekijk de specials  
 
 
 
 
 
 
Best of #MtMF24
 

Bekijk drie festivalfavorieten plus verdiepingsprogramma’s tijdens de Best of #MtMF24-dag op zaterdag 30 maart.

 

We trappen de dag af met Green Border, een indringend drama over de verschrikkingen waarmee vluchtelingen worden geconfronteerd in de bossen tussen Belarus en Polen. Aansluitend volgt Samuel and the Light, een poëtisch en ingetogen portret van hedendaags Brazilië onder invloed van kapitaal en globalisering. Als derde film vertonen wij de winnaar van de publieksprijs, mogelijk gemaakt door ASN Bank.

 
  Tickets  
 
 
 
 
 
 
 
Link Up...
 

Van 26 tot en met 28 maart tonen BN’ers hun favoriet uit het festivalprogramma. Zangeres Naaz toont op dinsdag 26 maart Mediha. Op woensdag 27 maart kijken we met presentatrice Nadia Moussaid naar The Mother of All Lies. Tweede Kamerlid Esmah Lahlah leidt op donderdag 28 maart Radical in. 

 
  Lees meer  
 
 
 
 
Veelgestelde vragen
 

Heb je een vraag over de kaartverkoop? We hopen die alvast voor je te kunnen beantwoorden.

 
  Bekijk de FAQ  
 
 
 
Cineville
 

Met je Cinevillepas kun je o.a. naar festivalvertoningen in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui.

 
  Lees meer  
 
 
 
 

Het Movies that Matter Festival 2024 wordt mogelijk gemaakt door hoofdpartner Nationale Postcode Loterij en partners als Amnesty International, ASN Bank, CFAP, Creative Europe, Het Cultuurfonds, Fonds 1818, Fonds 21, Gemeente Den Haag, HUMAN, Janivo, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Nederlands Filmfonds, NPO, Oak Foundation, dagblad Trouw, de Versterking, vfonds, VEVAM en VSBfonds.

 

 
 
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly