Competities

Dit zijn de competities van het Movies that Matter Festival 2022. De geselecteerde films worden in een later stadium bekend gemaakt.

Grand Jury Documentary

Grand Jury Documentary

Uit het volledige filmprogramma van het festival worden acht documentaires geselecteerd. Het betreft films waar cinematografie en inhoud hand in hand gaan. Een internationale jury zal de winnaar uitroepen.

Grand Jury Fiction

Grand Jury Fiction

Dit jaar lanceren de nieuwe competitie Grand Jury Fiction. Uit het volledige filmprogramma van het festival worden acht fictiefilms geselecteerd. Het betreft films waar cinematografie en inhoud hand in hand gaan. Een internationale jury zal de winnaar uitroepen.

Activist

Activist

Acht inspirerende documentaires over het werk van bijzondere activisten van over de hele wereld. Ontmoet de activisten online op ons festival, waar ze in gesprek gaan met het publiek en deelnemen aan een impact- en netwerkprogramma.

Camera Justitia

Camera Justitia

Camera Justitia belicht in documentaires en speelfilms personen die het heft in eigen handen nemen; underdogs die corruptie, ongelijkheid en discriminatie bestrijden, in hun strijd voor gerechtigheid.

Dutch Movies Matter

Dutch Movies Matter

In Dutch Movies Matter brengen we de Nederlandse geëngageerde film onder de aandacht. Films die maatschappelijke ontwikkelingen in Nederland behandelen, of hun blik over de landsgrenzen wenden.

Students' Choice

Students' Choice

Een studentenjury van de Universiteit van Leiden dook in het festivalprogramma voor de selectie van Students’ Choice – een competitie van drie films met een grote verscheidenheid aan thema’s en genres.