Competities

Dit zijn de competities van het Movies that Matter Festival 2023.

In ons festivalarchief kun je alle films, activisten en awardwinnaars van de afgelopen edities vinden.

 

Awardwinnaars 2023

Awardwinnaars 2023

Bekijk de acht prijswinnaars van het Movies that Matter Festival 2023.

Grand Jury Documentary

Grand Jury Documentary

De Grand Jury Documentary Award wordt mogelijk gemaakt door HUMAN. Voor de derde keer reiken we in 2023 de Grand Jury Documentary Award uit. Uit het volledige filmprogramma van het festival worden acht documentaires geselecteerd. Het betreft films waar cinematografie en inhoud hand in hand gaan. Een internationale jury roept de winnaar van € 5.000 uit.

 

Grand Jury Fiction

Grand Jury Fiction

Voor de derde keer reiken we in 2023 de Grand Jury Fiction Award uit. Uit het volledige filmprogramma van het festival worden acht fictiefilms geselecteerd. Het betreft films waar cinematografie en inhoud hand in hand gaan. Een internationale jury roept de winnaar van € 5.000 uit.

Activist

Activist

Acht inspirerende documentaires over het werk van bijzondere activisten van over de hele wereld. Ontmoet de activisten op ons festival, waar ze in gesprek gaan met het publiek en deelnemen aan een impact- en netwerkprogramma om meer bekendheid te geven aan de film, hun werk en hun netwerk te vergroten.

Camera Justitia

Camera Justitia

Rechtvaardigheid heeft vele gezichten. Soms komt ze snel. Soms moet er jaren voor worden gestreden. Eén ding maakt onze Camera Justitia-competitie meer dan duidelijk: rechtvaardigheid kan niet zonder moed.

Dutch Movies Matter

Dutch Movies Matter

In de Dutch Movies Matter-competitie staan Nederlandse speelfilms en documentaires centraal. Hoe verschillend ze ook zijn, één ding hebben ze gemeen: ze richten hun lens op sociale misstanden en menselijke waardigheid.

Shorts

Shorts

Alle vijfentwintig korte films uit het Shorts programma maken kans op de Shorts Award en een prijzengeld van € 1.500.

Students' Choice

Students' Choice

Students’ Choice is een competitie van drie films met een grote verscheidenheid aan thema’s en genres. Elk jaar duikt een studentenjury van de Universiteit van Leiden in het festivalprogramma voor de selectie van de genomineerde films. De winnaar van de Students’ Choice Award wordt bekend gemaakt tijdens de Award Night.

Publieksprijs

Publieksprijs

De Movies that Matter Publieksprijs 2023 wordt mogelijk gemaakt door de ASN Bank. Tijdens het festival geven bezoekers na een filmvertoning via stemkaarten aan hoe zij de film beoordelen. De eindscore bepaalt welke filmmaker de Movies that Matter Publieksprijs in ontvangst mag nemen. Stemmen is mogelijk tot en met 31 maart en je stem is anoniem. Tijdens de Best of #MtMF23-dag op zaterdag 1 april maken we bekend welke film de grote publieksfavoriet is en dus welke filmmaker de Publieksprijs ter waarde van € 5.000 ontvangt!