Competities

Dit waren de competities van het Movies that Matter Festival 2022.

 

Award winnaars MtMF22

Award winnaars MtMF22

Bekijk de acht prijswinnaars van het Movies that Matter Festival 2022.

Grand Jury Documentary

Grand Jury Documentary

Voor de tweede keer reiken we in 2022 de Grand Jury Documentary Award uit. Uit het volledige filmprogramma van het festival worden negen documentaires geselecteerd. Het betreft films waar cinematografie en inhoud hand in hand gaan. Een internationale jury reikt de award met een prijzengeld van € 5.000 uit aan de winnaar.

Grand Jury Fiction

Grand Jury Fiction

Voor de tweede keer reiken we in 2022 de Grand Jury Fiction Award uit. Uit het volledige filmprogramma van het festival worden acht films geselecteerd. Het betreft films waar cinematografie en inhoud hand in hand gaan. Een internationale jury reikt de award met een prijzengeld van € 5.000 uit aan de winnaar.

Activist

Activist

Acht inspirerende documentaires over het werk van bijzondere activisten van over de hele wereld. Ontmoet de activisten op ons festival, waar ze in gesprek gaan met het publiek en deelnemen aan een impact- en netwerkprogramma om meer bekendheid te geven aan de film, hun werk en hun netwerk te vergroten.

Camera Justitia

Camera Justitia

Camera Justitia belicht in documentaires en speelfilms mensen die opstaan tegen corruptie, ongelijkheid en discriminatie in hun strijd voor gerechtigheid.

Dutch Movies Matter

Dutch Movies Matter

In Dutch Movies Matter vertonen we speelfilms en documentaires van eigen bodem, die ogen openen voor mensenrechten. De films vertellen verhalen die zich hier afspelen, of strekken zich uit ver voorbij onze landsgrenzen.

Shorts

Shorts

Zeven films uit het programma maken kans op de nieuwe Shorts Award en een prijzengeld van € 1.500. Het shortsprogramma wordt mogelijk gemaakt door HUMAN.

Students' Choice

Students' Choice

Students’ Choice is een competitie van drie films met een grote verscheidenheid aan thema’s en genres. Elk jaar duikt een studentenjury van de Universiteit van Leiden in het festivalprogramma voor de selectie van de genomineerde films.

Publieksprijs

Publieksprijs

Tijdens het festival kunnen alle bezoekers de films die ze bezoeken beoordelen. De winnende film met het hoogste gemiddelde ontvangt de Publieksprijs en wordt als laatste vertoond tijdens de Best of #MtMF22-dag.