Ask the Sexpert

Vaishali Sinha

Humoristisch portret van de 93 jaar oude dokter Mahinder Watsa: dé man achter de superpopulaire column ‘Ask the Sexpert’ in de Indiase krant Mumbai Mirror. Watsa bespreekt daarin openhartig seksualiteit en de do’s en don’ts van het in India zeer beperkt besproken en door taboes omgeven thema seks.

Ondanks de economische vooruitgang, en de daaruit voortvloeiende culturele veranderingen, is er in het hedendaagse India nog steeds weinig ruimte voor openheid over seksualiteit. Op veel scholen wordt geen seksuele voorlichting gegeven. De vooruitstrevende dokter Mahinder Watsa houdt zich al decennialang met het onderwerp bezig: als gynaecoloog verbaasde hij zich al over het grote gebrek aan kennis over seksuele gezondheid bij zijn cliënten. Daarom zet hij zijn kennis en ervaring in om het discours over seks naar een hoger, gezonder niveau te tillen.

Met een grote dosis humor, maar zonder oordelen te vellen, beantwoordt hij dagelijks vragen van lezers over hun seksleven. De rubriek is ongekend populair, maar niet iedereen is even blij met de bejaarde seksuoloog. Een moralistische, conservatieve vrouwelijke activist krijgt al de kriebels van anatomische afbeeldingen van de geslachtsorganen en strijdt met hand en tand voor seksuele geheelonthouding tot aan het huwelijk. Ze klaagt de krant dan ook aan wegens obsceniteit, maar gelukkig laat de schrijvende dokter zich niet gemakkelijk uit het veld slaan.

Ask the Sexpert is geselecteerd voor de Students' Choice competitie, maakt deel uit van het themaprogramma Second Sex en is te zien op de DECODED | Sex Matters avond georganiseerd in samenwerking met CJP>

Credits

Regisseur
Vaishali Sinha
Jaartal
2017
Productieland
Verenigde Staten
Soort
Documentaire
Duur
83 minuten
Taal
Engels, Hindi
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Coast to Coast Films
World Sales
Ro*co Films International