Educatie

Wij brengen mensenrechten onder de aandacht van scholieren en studenten met filmvertoningen op school, in bioscopen en op het Movies that Matter Festival. We stimuleren docenten – met name in het (v)mbo en het praktijkonderwijs – om hun lessen te versterken met mensenrechtenfilms en bijbehorend lesmateriaal.

Wil je advies of heb je vragen? Mail educatie@moviesthatmatter.nl.

Log in als docentMaak account aanSchrijf je in voor onze nieuwsbrief

Film en lessenreeks om kloof tussen ISK en niet-ISK te verkleinen

Film en lessenreeks om kloof tussen ISK en niet-ISK te verkleinen

Vaak zitten ISK’s in een reguliere scholengemeenschap maar ontmoeten de leerlingen elkaar nauwelijks. Dit lespakket kan hopelijk bijdragen aan de verbinding tussen die groepen.

Film in de klas

Film in de klas

Een educatiefilm in de (thuis)klas kijken? Bekijk ons online aanbod met lesmateriaal door ‘Online kijken’ en ‘Lesmateriaal’ aan te vinken in de zoekmachine.

Film in de bioscoop

Film in de bioscoop

Met je klas naar de bioscoop? We organiseren filmvertoningen en educatieprogramma’s voor alle leeftijden en niveaus in bioscopen door het hele land.

Filmtips

Filmtips

Wij raden je een aantal van onze mooiste educatiefilms aan.

Film in de klas; de thuiseditie

Film in de klas; de thuiseditie

Wij helpen (thuis)docenten en hun leerlingen en studenten graag om te blijven reizen om de wereld te zien, om de ánder te blijven zien en te begrijpen, én om weg te dromen.

Festival

Festival

Wil je er volgend jaar (weer) bij zijn? Zet dan alvast de volgende data in je agenda: 13 en 14 maart (Amsterdam) en 22 t/m 30 maart 2024 (Den Haag). In het najaar wordt het programma bekendgemaakt en binnenkort kun je jouw klassen aanmelden.

Lesmateriaal

Lesmateriaal

Wij bieden gratis lesmateriaal, zowel online en interactief als PDF’s, voor alle niveaus aan bij onze films.

Nieuwsbrief en contact

Nieuwsbrief en contact

Schrijf je in voor de educatie nieuwsbrief voor filmtips, lesideeën, gratis dvd’s en lesmateriaal, of neem contact met ons op voor advies.