Educatie

Movies that Matter brengt mensenrechten onder de aandacht van scholieren en studenten met filmvertoningen op school, in bioscopen en op het Movies that Matter Festival. We stimuleren docenten – met name in het (v)mbo en het praktijkonderwijs – om hun lessen te versterken met mensenrechtenfilms en bijbehorend lesmateriaal.

Wil je advies of heb je vragen? Mail educatie@moviesthatmatter.nl (bereikbaar van maandag t/m donderdag).

Log in als docentMaak account aanSchrijf je in voor onze nieuwsbrief

Docentendag “Burgerschap in beeld!”

Docentendag “Burgerschap in beeld!”

Meer dan ooit is burgerschap een brandend en actueel onderwerp in de schoolbanken en studiezalen. Onze docentendag op het Movies that Matter Festival heeft dan ook dít als thema, in combinatie met onderwijs en film! Luister naar de specialist, neem deel aan de workshops en sluit af met -natuurlijk- film en borrel.

 

Film in de klas

Film in de klas

Een educatiefilm in de (thuis)klas kijken? Bekijk ons online aanbod met lesmateriaal door ‘Online kijken’ en ‘Lesmateriaal’ aan te vinken in de zoekmachine.

Festival 2023

Festival 2023

Bezoek in maart met je klas een educatievertoning tijdens het Movies that Matter Festival 2023. In Amsterdam op woensdag 15 en donderdag 16 maart (in het EYE Filmmuseum) en in Den Haag op maandag 27 maart t/m donderdag 30 maart (locatie volgt later).

Film in de bioscoop

Film in de bioscoop

Met je klas naar de bioscoop? We organiseren filmvertoningen en educatieprogramma’s voor alle leeftijden en niveaus in bioscopen door het hele land.

Film en lessenreeks om kloof tussen ISK en niet-ISK te verkleinen

Film en lessenreeks om kloof tussen ISK en niet-ISK te verkleinen

Vaak zitten ISK’s in een reguliere scholengemeenschap maar ontmoeten de leerlingen elkaar nauwelijks. Dit lespakket kan hopelijk bijdragen aan de verbinding tussen die groepen.

Film in de klas; de thuiseditie

Film in de klas; de thuiseditie

Wij helpen (thuis)docenten en hun leerlingen en studenten graag om te blijven reizen om de wereld te zien, om de ánder te blijven zien en te begrijpen, én om weg te dromen.

Filmtips

Filmtips

Wij raden je een aantal van onze mooiste educatiefilms aan.

Lesmateriaal

Lesmateriaal

Wij bieden gratis lesmateriaal, zowel online en interactief als PDF’s, voor alle niveaus aan bij onze films.

Nieuwsbrief en contact

Nieuwsbrief en contact

Schrijf je in voor de educatie nieuwsbrief voor filmtips, lesideeën, gratis dvd’s en lesmateriaal, of neem contact met ons op voor advies.