Educatie

Wij brengen mensenrechten onder de aandacht van scholieren en studenten met filmvertoningen op school, in bioscopen en op het Movies that Matter Festival. We stimuleren docenten – met name in het (v)mbo en het praktijkonderwijs – om hun lessen te versterken met mensenrechtenfilms en bijbehorend lesmateriaal.

Wil je advies of heb je vragen? Mail educatie@moviesthatmatter.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Film in de klas

Film in de klas

Een educatiefilm in de klas kijken? Bekijk ons online aanbod met lesmateriaal door ‘Online kijken’ en ‘Lesmateriaal’ aan te vinken in de zoekmachine.

Film in de bioscoop

Film in de bioscoop

Met je klas naar de bioscoop? We organiseren filmvertoningen en educatieprogramma’s voor alle leeftijden en niveaus in bioscopen door het hele land.

Festival 2024

Festival 2024

Wil je er volgend jaar (weer) bij zijn? Het Educatie Festival 2024 vindt plaats op 13 en 14 maart (Amsterdam) en 25 t/m 28 maart 2024 (Den Haag).

Onderwijs Special

Onderwijs Special

Dit jaar organiseren we op dinsdag 26 maart tijdens het festival speciaal voor docenten en alle andere onderwijsprofessionals een filmvertoning van The Mind Game. Aansluitend vindt er een interactieve workshop plaats waarin je leert hoe je een veilige ruimte creëert om gevoelige maatschappelijke onderwerpen in de klas bespreekbaar te maken en hoe film daarbij kan helpen. Voorafgaand lunchen we samen om elkaar vast beter te leren kennen.

Nieuwsbrief en contact

Nieuwsbrief en contact

Ontvang je graag filmtips, lesideeën, gratis dvd’s en lesmateriaal? Schrijf je dan nu in voor de educatie nieuwsbrief.

Filmtips

Filmtips

Wij raden je een aantal van onze mooiste educatiefilms aan.