Faciliteren van vertoningen en netwerken

Lees meer over ons werk voor het faciliteren van vertoningen en netwerken.

Ambassade Filmmenu

Ambassade Filmmenu

Om discussie over mensenrechten aan te wakkeren en bewustzijn erover te creëren, organiseren wij in samenwerking met het Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken een filmproject. Alle Nederlandse ambassades ontvangen een menu met films over mensenrechten om te vertonen op 10 december, de Internationale Mensenrechtendag.

Activist Filmmenu

Activist Filmmenu

Movies that Matter launched a film menu about human rights defenders, called the Activist Film Menu, giving a selection of film festivals in other countries the opportunity to screen the inspiring, high-quality productions of the Activist competition.

Activist Outreach Programme

Activist Outreach Programme

Movies that Matter ondersteunt de protagonisten uit de Activist-documentaires tijdens hun verblijf op het festival met een netwerk- en impactprogramma. Daarnaast bieden wij hen een podium bij de vertoningen en in de media. Ook na terugkeer van het festival blijven we de activisten steunen. Met onze Activist outreach en impactfinanciering faciliteren we vertoningen in hun thuisland en creëren we meer bekendheid voor de film en het werk van de activisten.

Human Rights Film Network

Human Rights Film Network

Movies that Matter coördineert het Human Rights Film Network (HRFN), een samenwerkingsverband van meer dan 50 onafhankelijke festivals.

Samenwerken?

Samenwerken?

Samenwerken met Movies that Matter of behoefte aan advies? Movies that Matter organiseert jaarrond filmvertoningen voor en met organisaties door het hele land. Wij faciliteren en adviseren over films, verdiepingsprogramma’s en vertoningslocaties.