On Tour

Met Movies that Matter On Tour brengen we de favoriete films van ons festival naar zeventien filmtheaters door heel Nederland. Tussen oktober en mei presenteren we elke maand één spraakmakende film met een inleiding of verdiepingsprogramma.

Maart: The Pawnshop

Maart: The Pawnshop

Jola en Wiesiek runnen het grootste pandjeshuis van Polen. Ze houden van elkaar, maar de tijden zijn zwaar en bankroet dreigt. Hoewel ze hard onderhandelen met hun soms wanhopige klanten, ligt er altijd een diepe menselijkheid aan de basis. Bitterzoete docu-comedy die een prachtig licht in de duisternis schijnt.

April: Theatre of Violence

April: Theatre of Violence

Scherpe, flamboyante advocaat Krispus Ayena leidt ons langs een fascinerende, complexe zoektocht naar de essentie van gerechtigheid. Ayena verdedigt Dominic Ongwen voor het Internationaal Strafhof, voormalig commandant in het Oegandese Verzetsleger van de Heer. Dominic Ongwen is de eerste ex-kindsoldaat die is aangeklaagd voor oorlogsmisdaden.

Mei: The Mind Game

Mei: The Mind Game

Toen hij pas 14 was, vluchtte Sajid Khan Nasiri in zijn eentje uit Afghanistan. Na een reis van twee jaar vol gevaar en ontberingen – die hij gedetailleerd vastlegde met zijn telefooncamera – arriveert hij in België. Daar begint een heel nieuwe worsteling. Intiem vervolg op het prijswinnende Shadow Game.

Cineville

Cineville

Bekijk in welke filmtheaters de Cineville-pas geldig is.

Nu ook in Filmhuis Gouda

Nu ook in Filmhuis Gouda

Wij zijn verheugd dat Filmhuis Gouda lid is geworden van de MtM On Tour familie! Het filmhuis zal maandelijks onze geselecteerde films of documentaires vertonen voor het filmpubliek in en rondom Gouda.

Gezocht: nieuwe commissieleden

Gezocht: nieuwe commissieleden

Sluit jij je aan als commissielid en verzorg je straks het verdiepingsprogramma bij een On Tour vertoning? De vrijwilligersgroepen van Movies that Matter On Tour zijn op zoek naar nieuwe commissieleden (2-4 uur per week).

Eerdere On Tour seizoenen

Eerdere On Tour seizoenen

Bekijk hier een overzicht van alle films die eerder in On Tour gedraaid hebben.