On Tour

Met Movies that Matter On Tour brengen we de favoriete films van ons festival naar zeventien filmtheaters door heel Nederland. Tussen oktober en mei presenteren we elke maand één spraakmakende film met een inleiding of verdiepingsprogramma.

Oktober: Eternal Spring (長春)

Oktober: Eternal Spring (長春)

Het spannende en emotionele verhaal van een groep Falun Gong-leden die korte tijd de Chinese staatstelevisie wisten over te nemen. Een verhaal van ongekende moed en leven onder totalitaire heerschappij. Animatie en documentaire op ingenieuze manier gecombineerd, met adembenemend resultaat.

November: Rebellion

November: Rebellion

Fascinerende kijk achter de schermen van klimaatactiegroep Extinction Rebellion. Van de uitbundige en ontregelende acties gebaseerd op burgerlijke ongehoorzaamheid en geweldloosheid, naar de interne spanningen en botsende persoonlijkheden. Terwijl de autoriteiten steeds agressiever optreden, bereiken de tegenstellingen binnen de groep een kookpunt.

December: Erasing Frank

December: Erasing Frank

In het communistische Hongarije wordt punkzanger Frank in een psychiatrische kliniek geplaatst. Daar ontmoet hij Hanna, die niet praat maar met wie hij een intuïtieve artistieke en persoonlijke band voelt. Samen zijn ze vastberaden op te staan tegen het systeem. Verontrustend drama, geschoten in korrelig zwart-wit.

Eerdere On Tour seizoenen

Eerdere On Tour seizoenen

Bekijk hier een overzicht van alle films die eerder in On Tour gedraaid hebben.