On Tour

Met Movies that Matter On Tour brengen we de favoriete films van ons festival naar achttien filmtheaters door heel Nederland. Tussen oktober en mei zie je elke maand één spraakmakende film met een inleiding of verdiepingsprogramma.

April: The Body Politic

April: The Body Politic

Krachtig portret van Brandon Scott, de idealistische jonge burgemeester van Baltimore, tijdens zijn eerste jaar in functie. In een stad met een enorm moordcijfer omarmt Scott een alternatieve aanpak van vuurwapengeweld. Maar krijgen zijn plannen een kans wanneer de media en zijn tegenstanders de druk opvoeren? 

Mei: Drawing a Line

Mei: Drawing a Line

Portret van de jonge Indiase cartoonist Rachita Taneja, die vervolging en censuur tegengaat met humor en eerlijkheid. Te midden van toenemende onderdrukking van vrijheid van meningsuiting, neemt ze het op tegen de, Hindoenationalistische ideologie van de Modi-regering. Deels geanimeerd door Rachita in haar minimale, bedrieglijk eenvoudige stijl.

Cineville

Cineville

Bekijk in welke filmtheaters de Cineville-pas geldig is.

Gezocht: nieuwe commissieleden

Gezocht: nieuwe commissieleden

Sluit jij je aan als commissielid en verzorg je straks het verdiepingsprogramma bij een On Tour vertoning? De vrijwilligersgroepen van Movies that Matter On Tour zijn op zoek naar nieuwe commissieleden (2-4 uur per week).

Eerdere On Tour seizoenen

Eerdere On Tour seizoenen

Bekijk hier een overzicht van alle films die eerder in On Tour gedraaid hebben.