Cinema without Borders

Cinema without Borders is een meerdaags interactief workshopprogramma voor organisatoren van filmfestivals om nieuwe mensenrechtenfilmfestivals te versterken en bestaande festivals te verduurzamen. Via deze workshops worden deelnemers verbonden met gelijkgestemde festivals, worden ideeën gedeeld, netwerken opgebouwd en festivalorganisatoren geïnspireerd en geholpen.

De workshops richten zich op doelstellingen van festivals, filmprogrammering, communicatie en marketing. Ook onderwerpen als partnerships, fondsenwerving, de impact van filmfestivals, censuur en veiligheid komen aan bod. De sessies worden geleid door internationale festivaldirecteuren en andere experts op het gebied van mensenrechten en film.

Om een ​​impressie te krijgen van het programma, kun je hieronder twee Cinema without Borders aftermovies bekijken.

Eerdere edities Cinema without Borders

Tussen 2006 en 2021 vonden zestien edities van Cinema without Borders plaats. De meeste workshopprogramma’s vonden plaats tijdens het Movies that Matter Festival in Den Haag. Andere edities vonden plaats in Burkina Faso (2012), Jordanië (2014), Argentinië (2018), Filippijnen (online, 2021) en tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA, 2013). De programma’s werden bijgewoond door meer dan 100 deelnemers uit meer dan 60 verschillende landen, van Myanmar, Bahrein en Bangladesh tot Pakistan, de Filippijnen en Peru.