Who’s Afraid of Nathan Law?

Joe Piscatella

Leider van een revolutie op zijn 21e. Wetgever op zijn 23e. Meest gezochte persoon op zijn 26e. Met intieme toegang tot de leiders van de ‘Paraplurevolutie’ van Hongkong, volgt Who’s Afraid of Nathan Law? een van ’s werelds beroemdste dissidenten in zijn strijd voor democratie tegenover een supermacht.

Als eerstejaarsstudent vindt de verlegen Nathan Law een identiteit in activisme. Hij helpt bij het opstarten van de Paraplurevolutie, een door studenten geleide bezetting van Hongkong die eist dat de regering burgers toestaat hun eigen leiders te kiezen. Dit inspireert een hele generatie jongeren. Wanneer Law de jongst verkozen volksvertegenwoordiger wordt in de geschiedenis van Hongkong – alleen om spoedig weer uit die rol te worden gezet – helpt hij een nieuwe beweging op gang te brengen die de jeugd van Hongkong verder motiveert.

Wanneer Beijing reageert met draconische maatregelen, bevindt Law zich op een kruispunt: toegewijd aan de democratie maar gevangen in het vizier van het Chinese regime. Met enorme toegang tot Law schildert regisseur Joe Piscatella (Joshua: Teenager vs. Superpower) een bijzonder beeld, niet alleen van hoe snel een democratie een politiestaat kan worden, maar ook van een jeugd die weigert monddood te worden gemaakt in zijn roep om vrijheid. 

Credits

Regisseur
Joe Piscatella
Producent
Mark Rinehart, Matthew Torne
Jaartal
2023
Productieland
Verenigde Staten, Hongkong
Soort
Documentaire
Duur
86 minuten
Taal
Engels, Kantonees
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Hero Chaser
World Sales
Cargo Film & Releasing