Workshops & Advies

Workshops

Hoe organiseer je een mensenrechtenfilmfestival als je in een land woont waar de middelen beperkt zijn en vrijheid niet vanzelfsprekend is? Wij ondersteunen organisatoren van dit soort festivals met jaarlijkse workshop- en netwerkprogramma Cinema without Borders. Lees meer over Cinema without Borders op de Engelstalige site.

Het programma vindt steeds plaats op een filmfestival, om zo de deelnemers een kijkje achter de schermen te geven en ze in contact te brengen met professionals uit de filmindustrie en maatschappelijke organisaties. Eerdere edities van dit programma vonden plaats op ons eigen festival in Den Haag, tijdens IDFA in Amsterdam en op collega-filmfestivals in Jordanië en Argentinië.

Advies

Wij bieden advies voor buitenlandse organisaties over het opzetten van filmevenementen over mensenrechten en duurzaamheid. Samen met onze collega-filmfestivals One World in Tsjechië en FiSahara in Algerije schreven we de tweede editie van het boek Setting Up a Human Rights Film Festival. Dit handboek biedt inspirerende voorbeelden en praktische tips over hoe een mensenrechtenfilmfestival te organiseren.

Meer hierover en voor een fondsenoverzicht, kijk op onze Engelstalige site.