Veelgestelde vragen

Heb je een vraag met betrekking tot Movies that Matter of het Movies that Matter Festival? We hopen hem alvast voor je te kunnen beantwoorden. Neem een kijkje in deze lijst van veelgestelde vragen, die in aanloop naar het festival aangevuld wordt.

Veelgestelde vragen

 • Wanneer vindt het volgende festival plaats?

  Het volgende festival is gepland van 21 tot en met 29 maart 2025. Zet de data alvast in je agenda om het niet te missen! Nieuwsgierig naar de volgende editie? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte via Instagram voor alle recente updates over het festival.

 • Ik ben een filmmaker. Hoe stuur ik mijn film in?

  Van 3 juni tot 1 november 2024 kun je je fictie- en documentairefilm inzenden voor het Movies that Matter Festival 2025 (21 t/m 29 maart in Den Haag en verschillende satellietsteden). Om in aanmerking te komen voor inzending moet je film aan een aantal criteria voldoen.

  Stuur je film in

 • Kan ik een (pers)accreditatie aanvragen voor het festival?

  We verwelkomen elk jaar pers en professionals uit de film- en mensenrechtensector. De accreditatieaanvraag is momenteel gesloten.

  Nieuwsgierig naar de volgende editie van het festival? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte via o.a. Instagram voor alle recente updates over het festival.

 • Kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

  On Tour
  Van oktober tot mei organiseren we ons Movies that Matter On Tour-programma in 18 theaters in het hele land. Het is een spin-off van ons festival waarbij we elke maand een festivalfilm vertonen, gecombineerd met een verdiepend programma georganiseerd door lokale vrijwilligersgroepen in elke stad. Heb je interesse om je als commissielid aan te sluiten bij een van de vrijwilligersgroepen? Lees dan hier meer.

  Festival
  Voor het Movies that Matter Festival in Den Haag verwelkomen we jaarlijks zo’n 125 vrijwilligers. Het volgende festival vindt plaats van 21 tot en met 29 maart 2025. De oproep voor vrijwilligers komt meestal rond januari online, dus houd onze website en social media kanalen in de gaten.

 • Kan ik stage lopen bij Movies that Matter?

  Jazeker! Elk jaar lopen ongeveer 10 personen stage binnen de verschillende teams. De stages die vanaf september beginnen, worden in het voorjaar op onze website geplaatst.

  Onze huidige vacatures vind je hier.