Heb je een vraag met betrekking tot het Movies that Matter Festival 2023? We hopen hem alvast voor je te kunnen beantwoorden. Neem een kijkje in deze lijst van veelgestelde vragen.
Is jouw vraag niet beantwoord na het lezen van deze veelgestelde vragen? Staat je vraag er niet tussen, dan kun je deze ook stellen via het icoontje linksonder in uw browservenster of een e-mail sturen naar info@moviesthatmatter.nl. Voor vragen over de kaartverkoop kun je een e-mail sturen naar tickets@moviesthatmatter.nl.
Heb je nog andere vragen? We hebben meer veelgestelde vragen beschikbaar:
Het Movies that Matter Festival 2023 vindt plaats van vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april 2023 in Den Haag en op satellietlocaties.
Den Haag
Het festival vindt plaats in Den Haag bij:
Filmhuis Den Haag – Spui 191
Theater aan het Spui – Spui 187
Pathé Buitenhof – Buitenhof 20
Theater en Filmhuis Dakota – Zuidlarenstraat 57
De Nieuwe Regentes – Weimarstraat 63
Satellietlocaties
Ook wordt er op verschillende satellietlocaties door het land een festivalprogramma gepresenteerd:
Alkmaar – Filmhuis Alkmaar
Amersfoort – De Lieve Vrouw
Arnhem – Focus Filmtheater
Den Bosch – Verkadefabriek
Leeuwarden – Slieker, Stadsklooster Jabixhûs
Maastricht – Lumière
Vlissingen – CineCity XL
Utrecht – Louis Hartloper Complex
Online
Een kleine selectie van festivalfilms is gedurende de gehele festivalperiode ook online on demand te bekijken via Picl. Bekijk de selectie via het programma-overzicht onder het tab ‘On Demand’.
De online kaartverkoop start op donderdag 9 maart. Vanaf vrijdag 24 maart kun je ook kaarten kopen aan de festivalkassa in Den Haag.
Het volledige filmprogramma wordt bekendgemaakt bij de start van de kaartverkoop op donderdag 9 maart. In de week daarna kunnen nog enkele verdiepingsprogramma’s aan het programma worden toegevoegd.
Onze festivalkrant verschijnt op 9 maart als bijlage bij de Trouw.
Nieuwsbriefabonnees die zich hebben aangemeld om de festivalkrant thuis te ontvangen, ontvangen deze op of kort na 9 maart.
Bijna alle Movies that Matter films zijn ondertiteld. De taal van de ondertiteling verschilt per film. Op de individuele filmpagina’s staat vermeld of welke talen er worden gesproken in de film en of/welke ondertiteling beschikbaar is. De beschikbare ondertitels worden ook aangegeven in ons programma-overzicht en u kunt hierop filteren.
Bij een aantal films festivalfilms zijn audiodescriptie (via Earcatch) en ondertiteling voor doven & slechthorenden (via Subcatch) beschikbaar. Bekijk hier het overzicht.
Een kleine selectie van festivalfilms is gedurende de gehele festivalperiode ook online on demand te bekijken via Picl. Bekijk de selectie via het programma-overzicht onder het tab ‘On Demand’.
Je kunt hier de laatste versie van het blokkenschema (PDF) voor Den Haag downloaden. Houd het programma op de website aan voor de meest actuele informatie.
In het programma-overzicht kun je onder het ‘Screenings & Events’ ook filteren op o.a. datum en locatie om je programma samen te stellen.
De inschrijving voor vrijwilligers is inmiddels gesloten. We hopen je volgend jaar als vrijwilliger te kunnen verwelkomen op het MtMF24!
Het Movies that Matter Festival verwelkomt pers en professionals uit de film- en mensenrechtenbranche uit de hele wereld om het festival bij te wonen. Vanaf 24 februari kun je een accreditatie voor het Movies that Matter Festival 2023 aanvragen. Lees hier meer.
Vanaf 1 juni t/m 19 november 2023 kunnen films – speelfilm en documentaire – ingediend worden voor het Movies that Matter Festival 2024. Lees hier meer over het indienen van je film.
Bezoekersstatistieken, websitebezoek en gebruik wordt gemeten en gebruikersgegevens worden anoniem verzameld.
Bezoekersstatistieken, websitebezoek en gebruik wordt gemeten en gebruikersgegevens worden anoniem verzameld.
Functionele cookies, bijvoorbeeld voor het aanmelden voor de nieuwsbrief.
Klikgedrag, bekeken video’s en aangepaste voorkeuren worden verzameld. Bezoekersinformatie en gebruikersgedrag wordt gebruikt voor advertenties.
Gegevens over de bezoeken van de gebruiker worden verzameld zoals welke pagina’s zijn gelezen.
Gegevens zoals browsegeschiedenis worden gebruikt om advertenties op partnerwebsites te tonen. Advertentiecampagnes worden geanalyseerd en geoptimaliseerd en gedeeld met Google.