Veelgestelde vragen

Heb je een vraag met betrekking tot het Movies that Matter Festival 2023? We hopen hem alvast voor je te kunnen beantwoorden. Neem een kijkje in deze lijst van veelgestelde vragen.

Is jouw vraag niet beantwoord na het lezen van deze veelgestelde vragen? Staat je vraag er niet tussen, dan kun je deze ook stellen via het icoontje linksonder in uw browservenster of een e-mail sturen naar info@moviesthatmatter.nl. Voor vragen over de kaartverkoop kun je een e-mail sturen naar tickets@moviesthatmatter.nl.

Heb je nog andere vragen? We hebben meer veelgestelde vragen beschikbaar:

Tickets FAQs Cineville informatie

Movies that Matter Festival 2023

 • Wanneer vindt het festival plaats?

  Het Movies that Matter Festival 2023 vindt plaats van vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april 2023 in Den Haag en op satellietlocaties.

  Den Haag
  Het festival vindt plaats in Den Haag bij:
  Filmhuis Den Haag – Spui 191
  Theater aan het Spui – Spui 187
  Pathé Buitenhof – Buitenhof 20
  Theater en Filmhuis Dakota – Zuidlarenstraat 57
  De Nieuwe Regentes – Weimarstraat 63

  Satellietlocaties
  Ook wordt er op verschillende satellietlocaties door het land een festivalprogramma gepresenteerd:

  Alkmaar – Filmhuis Alkmaar
  Amersfoort – De Lieve Vrouw
  Arnhem – Focus Filmtheater
  Den Bosch – Verkadefabriek
  Leeuwarden – Slieker, Stadsklooster Jabixhûs
  Maastricht – Lumière
  Vlissingen – CineCity XL
  Utrecht – Louis Hartloper Complex

  Online
  Een kleine selectie van festivalfilms is gedurende de gehele festivalperiode ook online on demand te bekijken via Picl. Bekijk de selectie via het programma-overzicht onder het tab ‘On Demand’.

 • Wanneer start de kaartverkoop?

  De online kaartverkoop start op donderdag 9 maart. Vanaf vrijdag 24 maart kun je ook kaarten kopen aan de festivalkassa in Den Haag.

 • Wanneer wordt het volledige programma bekendgemaakt?

  Het volledige filmprogramma wordt bekendgemaakt bij de start van de kaartverkoop op donderdag 9 maart. In de week daarna kunnen nog enkele verdiepingsprogramma’s aan het programma worden toegevoegd.

 • Wanneer verschijnt de festivalkrant?

  Onze festivalkrant verschijnt op 9 maart als bijlage bij de Trouw.

  Nieuwsbriefabonnees die zich hebben aangemeld om de festivalkrant thuis te ontvangen, ontvangen deze op of kort na 9 maart.

 • Is er ondertiteling beschikbaar bij alle films?

  Bijna alle Movies that Matter films zijn ondertiteld. De taal van de ondertiteling verschilt per film. Op de individuele filmpagina’s staat vermeld of welke talen er worden gesproken in de film en of/welke ondertiteling beschikbaar is. De beschikbare ondertitels worden ook aangegeven in ons programma-overzicht en u kunt hierop filteren.

  Bij een aantal films festivalfilms zijn audiodescriptie (via Earcatch) en ondertiteling voor doven & slechthorenden (via Subcatch) beschikbaar. Bekijk hier het overzicht.

 • Kan ik ook online films bekijken?

  Een kleine selectie van festivalfilms is gedurende de gehele festivalperiode ook online on demand te bekijken via Picl. Bekijk de selectie via het programma-overzicht onder het tab ‘On Demand’.

 • Is er een blokkenschema?

  Je kunt hier de laatste versie van het blokkenschema (PDF) voor Den Haag downloaden. Houd het programma op de website aan voor de meest actuele informatie.

  In het programma-overzicht kun je onder het ‘Screenings & Events’ ook filteren op o.a. datum en locatie om je programma samen te stellen.

 • Kan ik mij ook dit jaar aanmelden als vrijwilliger?

  De inschrijving voor vrijwilligers is inmiddels gesloten. We hopen je volgend jaar als vrijwilliger te kunnen verwelkomen op het MtMF24!

 • Kunnen pers en professionals zich accrediteren voor het festival?

  Het Movies that Matter Festival verwelkomt pers en professionals uit de film- en mensenrechtenbranche uit de hele wereld om het festival bij te wonen. Vanaf 24 februari kun je een accreditatie voor het Movies that Matter Festival 2023 aanvragen. Lees hier meer.

 • Ik ben een filmmaker. Hoe stuur ik mijn film in?

  Vanaf 1 juni t/m 19 november 2023 kunnen films – speelfilm en documentaire – ingediend worden voor het Movies that Matter Festival 2024. Lees hier meer over het indienen van je film.