Competities

Alle competitieprogramma's

Het Movies that Matter Festival kent verschillende competities waarbij internationale jury's awards uitreiken aan de winnende film of regisseur.

Lees meer

Specials

Thema's

Festival Favourites

Festival Favourites

In Festival Favourites komen publieksfavorieten die hun kwaliteit hebben bewezen op internationale festivals voorbij.

Focus op Turkije

Focus op Turkije

Met roerige verkiezingen en de allesverwoestende aardbeving in Turkije van een jaar geleden nog in het achterhoofd, zien we deze editie aanleiding om drie hoofdgasten van Turkse komaf uit te nodigen. Daarnaast is ook een delegatie van jonge filmmakers uitgenodigd uit het rampgebied.

Shorts

Shorts

Voor de Shorts competitie zijn 17 korte films geselecteerd. De shorts zijn geprogrammeerd in 4 verschillende themablokken.

Take on Classics

Take on Classics

Op 25 maart presenteren wij Take on Classics: een blik op mensenrechten door de lens van cinematografische klassiekers. We vertonen Mustang van Deniz Gamze Ergüven met een inleiding door Nazmiye Oral, en YOL – The Full Version van Koerdische filmmaker Yılmaz Güney. Moderator Gökhan Yeter neemt ons mee in gesprek met producent Donat Keusch. Hoor van Keusch, die met Yılmaz Güney heeft gewerkt, uit eerste hand hoe de film tot stand is gekomen en zijn persoonlijk ervaringen met Güney.

Take on Freedom

Take on Freedom

In Take on Freedom zie je films over de onweerstaanbare drang naar vrijheid – en het werk dat ervoor moet worden verzet.

Take on Future

Take on Future

De overgang naar een duurzame toekomst gaat langzaam. Wat is er nodig om dit te versnellen? En welke dilemma’s brengt dit met zich mee? Daarover gaan de films in Take on Future.

Take on Love

Take on Love

Take on Love is ons themaprogramma over het recht om jezelf te zijn en te houden van wie je wil.

Take on Power

Take on Power

In Take on Power zie je films over ongelijke machtsverhoudingen. En over mensen die het opnemen tegen krachten en structuren die groter lijken dan henzelf.

Laatste updates

Blijf via Instagram op de hoogte van de laatste festival nieuwtjes.

Volg ons op Instagram

Meer dan een festival

Educatie

Events

Internationaal

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het Movies that Matter nieuws, winacties en speciale vertoningen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je hier in voor de educatie nieuwsbrief of de Engelstalige Industry nieuwsbrief.

Partners