Competities

Alle competitieprogramma's van het 2022 festival

Het Movies that Matter Festival kent verschillende competities waarbij internationale jury's awards uitreiken aan de winnende film of regisseur: Activist, Camera Justitia, Dutch Movies Matter, Grand Jury Documentary, Grand Jury Fiction, Shorts en Students' Choice.

Bekijk alle competities

Specials & Highlights

Thema's 2022

Chosen by

Chosen by

Van 12 t/m 14 april elke avond om 21:00 kiezen BN’ers hun favoriet uit het festivalprogramma. Met Romana Vrede, Victoria Koblenko en Nicolaas Veul.

Chosen by YOU

Chosen by YOU

In Chosen by YOU bepaalde jij welke vier bioscoop highlights van dit jaar, die nog niet eerder door ons zijn vertoond, in april te zien zijn tijdens het Movies that Matter Festival 2022.

Festival Favourites

Festival Favourites

In Festival Favourites komen publieksfavorieten die hun kwaliteit hebben bewezen op internationale festivals voorbij.

Take on Afghanistan

Take on Afghanistan

Urgente films uit en over Afghanistan, die de gevolgen van de laatste ontwikkelingen op filmmakers en mensenrechten laten zien. De regisseurs van de films van dit thema zijn als hoofdgasten aanwezig op ons festival.

Take on Love

Take on Love

Kleurrijk, divers en sprankelend themaprogramma over het recht om jezelf te zijn en te houden van wie je wil. 

Take on Future

Take on Future

De overgang naar een duurzame toekomst gaat langzaam. Wat is er nodig om dit te versnellen? En welke dilemma’s brengt dit met zich mee?

Take on Voices

Take on Voices

Een cruciaal programma over de vrijheid van meningsuiting. Journalisten, festivalorganisatoren, filmmakers, activisten en kunstenaars laten hun stem horen.

Take on Power

Take on Power

Films over ongelijke machtsverhoudingen. En over mensen die het opnemen tegen krachten en structuren die groter lijken dan henzelf.  

Terugblik Opening Night 2022

Twee volle zalen keken naar de Nederlandse première van de indrukwekkende documentaire Navalny. Na de film verwelkomde het publiek regisseur Daniel Roher, het filmteam en Bellingcat-onderzoeker Christo Grozev op het podium met een staande ovatie.

Bekijk de foto's

Meer dan een festival

Educatie

Events

Internationaal

Nieuwsbrief en festivalkrant

Wil je op de hoogte blijven van al het Movies that Matter nieuws, winacties en speciale vertoningen? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.