Competities

Alle competitieprogramma's van het festival

Het Movies that Matter Festival kent verschillende competities waarbij een (internationale) jury een award uitreikt aan de winnende film of regisseur: Activist, Camera Justitia, Dutch Movies Matter, Grand Jury Documentary, Grand Jury Fiction en Students' Choice.

Bekijk alle competities

Specials & Highlights

Selecties

Amnesty Selection

Amnesty Selection

In de Amnesty Selection zie je films die aansluiten bij de onderwerpen waar Amnesty International Nederland zich hard voor maakt. 

OneWorld Selectie

OneWorld Selectie

OneWorld.nl is met 2 miljoen unieke bezoekers per jaar de grootste Nederlandse journalistieke website voor een eerlijke, duurzame wereld. Bekijk hier de festivalfilms die OneWorld selecteerde.

NPO 2Doc Selectie

NPO 2Doc Selectie

Samen met NPO 2Doc hebben we bij een speciale selectie van drie documentaires online verdiepingsprogramma’s gemaakt.

Festival Favourites

Festival Favourites

In Festival Favourites komen publieksfavorieten die hun kwaliteit hebben bewezen op internationale festivals voorbij.

Take on Future

Take on Future

De films die in Take on Future voorbijkomen, tonen ons dat nu het moment is om in actie te komen voor een leefbare en duurzame toekomst.

Take on Love

Take on Love

Take on Love belicht films die liefde onvoorwaardelijk omarmen, liefde die indruist tegen aannames uit de omgeving en oude conventies.

Take on Power

Take on Power

In Take on Power zien we individuen die het opnemen tegen personen en organisaties die hun macht misbruiken. Die ondanks krachten en structuren die groter lijken dan hen zelf, een weg vinden om die te doorbreken.

Festival achter de schermen

Achter de schermen is gewerkt aan alle verdiepingsprogramma's, live én on demand. De programma's waren het hele festival te zien, aansluitend bij filmvertoningen, of als introductie.

Programma

Nieuwsbrief en festivalkrant

Wil je op de hoogte blijven van al het Movies that Matter nieuws, winacties en speciale vertoningen? Meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Partners