The Chosen Ones

2015, 105 minuten

Sofia is veertien jaar oud en tot over haar oren verliefd op Ulises. De liefde is wederzijds. Wat Sofia echter niet weet is dat Ulises’ familie geld verdient door meisjes te dwingen in de prostitutie te werken. Ontroerende speelfilm over vrouwenhandel in het door corruptie geteisterde Mexico, met sterk acteerwerk door niet-professionele acteurs.

Wanneer Ulises zijn nieuwe liefde Sofia meeneemt naar huis om zijn familie te ontmoeten, prenten zijn broer en vader het hem meteen in: ga niet te veel voor haar voelen, want je moet geld aan haar verdienen. De hardvochtige familie van de Mexicaanse tiener verdient bakken met geld door meisjes te ronselen en ze te dwingen lange dagen te maken als seksslaven in een bordeel. Al het geld dat de meisjes verdienen moeten ze inleveren. En als ze willen ontsnappen, wordt er gedreigd hun familieleden en kinderen om te brengen.

Ulises weigert zijn geliefde aan het bordeel te overhandigen, maar zijn vader is onvermurwbaar. Sofia wordt van haar vrijheid beroofd en opgesloten in een troosteloos huis vol jonge meisjes die er werken als prostituees. Ulises smeekt zijn vader Sofia te bevrijden. Deze gaat uiteindelijk akkoord, maar alleen op voorwaarde dat zijn zoon voor een net zo aantrekkelijk vervangend meisje zorgt.

Credits

Thema's
Criminaliteit
Geschikt voor
havo/vwo - bovenbouw
mbo - niveau 1 & 2
mbo - niveau 3 & 4
Regisseur
David Pablos
Productieland
Frankrijk, Mexico
Soort
Fictie
Duur
105 minuten
Jaartal
2015
Kijkwijzer
12 discriminatie geweld grof taalgebruik seks