Colors of the Mountain, The

2010 – 90 minuten.

Poëtische schets van het leven in een bergdorpje in Colombia, waar guerrillastrijders en paramilities de bewoners teisteren. De negenjarige Manuel en zijn vriendjes doen niets liever dan voetballen. Maar als er op een dag een mijn ontploft naast hun voetbalveld, is het onbezorgde spelen voorbij.

Manuel speelt iedere dag voetbal en droomt ervan om een goede keeper te worden. Voor zijn verjaardag krijgt hij een splinternieuwe bal van zijn vader en even lijkt het erop dat zijn wens uit gaat komen. Vanaf het moment dat de bal per ongeluk in een mijnenveld terechtkomt, proberen Manuel en zijn vriendjes van alles om hem terug te krijgen. Ondertussen doen steeds meer verhalen de ronde over vermoorde buurtbewoners en één voor één verlaten Manuels vriendjes het dorp. Ook hun idealistische onderwijzeres moet keuzes maken.De onbereikbare voetbal wordt het symbool voor het alledaagse leven én hun dromen.

The Colors of the Mountains toont door de ogen van een kind de onmogelijke situatie waarin de bewoners van de afgelegen bergen in Colombia zich bevinden. Kiezen de dorpsbewoners voor de guerrilla, dan worden ze vermoord door de paramilitairen; kiezen ze niet voor de guerrilla, dan worden ze geliquideerd door de guerrillastrijders.

Credits

Ondertiteling
EN
Thema's
Migratie en vluchtelingen, Oorlog en gewapend conflict
Kijkwijzer
12
Geschikt voor
havo/vwo bovenbouw
vmbo b/k/t - vanaf leerjaar 4
Regisseur
Carlos César Arbeláez
Land
Colombia, Panama
Soort
Fictie
Duur
90 minuten
Jaartal
2010