Comedy Queen

2022, 93 minuten

Deze film kun je als educatievertoning in een bioscoop bij jou in de buurt boeken.

Comedy Queen behandelt het emotionele leven van Sasha (13). Ze verloor haar moeder door zelfdoding en probeert grip te krijgen op haar emoties door humor in te zetten. Ze besluit stand-upcomedian te worden om iedereen weer aan het lachen te maken, vooral haar vader.

Sasha schrijft stiekem een lijst met alles wat ze moet doen om te overleven: haar lange haar afscheren, geen boeken meer lezen, nee zeggen tegen het zorgen voor ’s werelds schattigste puppy en bovenal, een komediekoningin worden. Onderweg kan Sasha rekenen op de steun van vrienden en familie, ook al kunnen ze haar bewegingen niet altijd volgen, zoals wanneer ze een van haar slechte grappen vertelt.

Regisseur Sanna Lenken behandelt het emotionele leven van haar hoofdpersoon met fijngevoeligheid en laat verdriet en woede transformeren door echte humor.

In het verdiepingsprogramma bespreken we hoe je humor als uitlaatklep kunt gebruiken. We gaan verder in op wat je kan doen als je zelf of iemand in jouw naaste omgeving te maken krijgt met een groot verlies. Hoe kan je zo iemand helpen? En wat heeft diegene nodig?  

Credits

Thema's
Familie, Identiteit
Geschikt voor
havo/vwo - brugklas
havo/vwo - onderbouw
vmbo b/k - leerjaar 1 & 2
vmbo t - leerjaar 1 & 2
Regisseur
Sanna Lenken
Productieland
Zweden
Soort
Fictie
Duur
93 minuten
Jaartal
2022
Kijkwijzer
12