Emergency

2022, 105 minuten

Deze film kun je als educatievertoning in een bioscoop bij jou in de buurt boeken.

Drie studenten zijn klaar voor een avondje feesten. Wanneer zich een onverwachte situatie voordoet, moeten ze de voor- en nadelen van het bellen van de politie afwegen.

Kunle en zijn beste vriend, Sean, zijn beide laatstejaars op de universiteit en staan op het punt om te beginnen aan een avond vol legendarische Spring Break-feesten. Hun epische nacht wordt abrupt onderbroken wanneer ze Emma, een bewusteloos wit tienermeisje, aantreffen op de vloer van het appartement dat ze delen met hun vriend Carlos. Het trio staat voor een onmogelijk dilemma: bellen ze de politie?

Bezorgd dat de politie hen van wandaden zal verdenken, proberen ze Emma in veiligheid te brengen zonder argwaan te wekken. Wat volgt is een chaotische, hilarische en spannende achtervolging door de hele stad, terwijl het drietal vrienden worstelt met hun verschillen.

Verdiepingsprogramma
Tijdens het verdiepingsprogramma gaan we in op het thema etnisch profileren en hoe wij onszelf profileren. In welke situaties voel jij je verdacht en waarom eigenlijk? Daarnaast behandelen we ook het begrip privilege, wie er meer of minder privileges hebben en waarom.  

Credits

Thema's
Identiteit, Racisme en/of discriminatie
Geschikt voor
mbo - niveau 1 & 2
mbo - niveau 3 & 4
Regisseur
Carey Williams
Productieland
Verenigde Staten
Soort
Fictie
Duur
105 minuten
Jaartal
2022
Kijkwijzer
discriminatie drugs- en/of alcoholmisbruik grof taalgebruik