Exit (2013)

2013, 90 minuten

Nederlandse speelfilm over de harde werkelijkheid van het uitzetbeleid. Een nachtelijke confrontatie op vliegveld Zestienhoven tussen vijf uitgeprocedeerde asielzoekers en Nederlandse dienders loopt uit op een veldslag. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Amadou is nog maar een kind als hij uit zijn thuisland Guinee vlucht voor de rebellen en in Nederland terechtkomt. Daar brengt hij jaren door in een asielzoekerscentrum, wachtend op een uitspraak over zijn asielaanvraag. Ondertussen leert hij de taal, gaat hij naar school en behaalt op een haar na zijn diploma. Voordat hij zijn studie kan voltooien, wordt besloten dat Amadou terug moet naar Guinee. Samen met vier landgenoten wordt hij in een kleine cel in een bus vervoerd naar het vliegveld. De vijf uitgeprocedeerde vreemdelingen besluiten zich te verzetten tegen hun uitzetting. Voor de autoriteiten staat er te veel op het spel en ze zetten alles op alles om de vijf alsnog het land uit te krijgen. Dit waargebeurde incident leidt tot een lange nacht vol strijd en intrige. Een nacht die alleen maar verliezers kan opleveren.

Exit is een Telefilm van Boris Paval Conen (Vuurzee, First Mission), naar een idee van zijn broer en hoofdrolspeler Romijn Paval Conen. Telefilms zijn Nederlandse speelfilms over actuele maatschappelijke thema’s, speciaal gemaakt voor de Publieke Omroep.

Credits

Thema's
Migratie en vluchtelingen, Wetten en rechtspraak
Geschikt voor
havo/vwo - bovenbouw
mbo - niveau 1 & 2
mbo - niveau 3 & 4
Regisseur
Boris Pavel Conen
Productieland
Nederland
Soort
Fictie
Duur
90 minuten
Jaartal
2013
Kijkwijzer
12 angst geweld grof taalgebruik