Film is ook maar een Mening

2015, 12 minuten

Film is ook maar een Mening is een les ‘mediawijsheid’ over de beeldvorming van sloppenwijken. Twee korte films met hetzelfde thema worden met elkaar vergeleken. Beide films hebben een eigen benadering van de werkelijkheid.

I want to be a Pilot (speelfim)
Omondi loopt door een sloppenwijk. De tekst die je hoort is een gedicht, geschreven door de regisseur en ingesproken door Collins Otieno, de jongen die Omondi speelt. De tekst benoemt allerlei problemen, die (kunnen) spelen in een sloppenwijk.

Meet the Muthuku Family (documentaire)
In elf afleveringen wordt de familie Muthuku geportretteerd. Het is een gezin met 10 kinderen, dat woont in Mukuru Kayaba, een sloppenwijk in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. In deze aflevering van de serie Meet the Muthuku Family laat Jacob zien hoe hij en zijn familie wonen in de sloppenwijk Mukuru Kayaba. Hij laat het huis zien, stelt zijn familieleden voor en laat zien waar hij naar de wc gaat.

Informatie voor docenten over de film online bekijken:
Rechts in het menu kun je kiezen voor de Online les. De films zijn verwerkt in de les en kun je zien terwijl je de les maakt.

Wil je de films buiten het leerpad om kijken? Bekijk dan hier  I want to be a Pilot, en hier aflevering 2 van Meet the Muthuku Family.

Credits

Thema's
Armoede, Media en digitale cultuur
Geschikt voor
havo/vwo bovenbouw
mbo - niveau 1 & 2
mbo - niveau 3 & 4
vmbo b/k - leerjaar 3 & 4
vmbo t - leerjaar 3 & 4
Regisseur
Diego Quemada-Díez, Carren Atieno Otieno
Productieland
Kenia, Mexico, Spanje, Nederland
Soort
Documentaire, Korte film
Duur
12 minuten
Jaartal
2015