Four Lions

2010, 94 minuten

Satirische komedie over vier Britse amateur-zelfmoordterroristen die graag een groots Jihad-gebaar willen maken, maar hier niet bepaald de meest geschikte kandidaten voor zijn. Schokkender én grappiger kan een film over ontspoord religieus fanatisme volgens filmrecensent Kevin Toma niet zijn.


Omar is een toegewijd moslim en heeft voor zichzelf besloten een krachtig en ultiem statement te maken tegen een zondige samenleving. Het team dat Omar samenstelt is echter een verzameling van onnozele figuren met wel zeer onconventionele en lachwekkende ideeën: vogels met een bom uitrusten, een videoboodschap met hiphop-invloeden en het bombarderen van het internet. De vraag is of Omar en zijn partners met hun halfslachtige methodes een echte bedreiging voor de veiligheid van hun land vormen, of uitsluitend voor zichzelf?
Regisseur Christopher Morris gaat het terrorisme te lijf met een ijzersterk wapen: humor. De vier mislukte terroristen werken onmiskenbaar op de lachspieren. Four Lions toont ons dat zij niet alleen een ideologie aanhangen, maar ook gewoon een steekje los hebben. 

Credits

Thema's
Identiteit, Oorlog en gewapend conflict
Geschikt voor
havo/vwo - bovenbouw
mbo - niveau 1 & 2
Regisseur
Christopher Morris
Productieland
Verenigd Koninkrijk
Soort
Fictie
Duur
94 minuten
Jaartal
2010
Kijkwijzer
6 angst geweld grof taalgebruik