Girl Gang

2022, 54 minuten

Deze film kun je als educatievertoning tijdens het Movies that Matter Festival 2024 boeken.

De veertienjarige Leonie is een succesvolle tiener-influencer die aan de rand van Berlijn woont. Miljoenen volgers liggen aan haar voeten en bedrijven overladen haar met producten. Wanneer de ouders van Leonie het enorme economische potentieel van de online activiteiten van hun dochter inzien, nemen ze al snel het management van haar over. Ze willen dat Leonie een beter leven krijgt dan zij hadden. Maar Leonie’s leven, gedicteerd door merken en de druk om content te produceren, heeft een schaduwzijde die de adrenaline, roem en gratis sneakers niet kunnen compenseren.

In het verdiepingsprogramma bespreken we de realiteit van influencers en de invloed van sociale media op ons dagelijks leven.

Filmvertoning + workshop #InfluenceME van Beeld & Geluid
Het is ook mogelijk om tijdens het festival de filmvertoning van Girl Gang te combineren met de #InfluenceME workshop van Beeld & Geluid.

In de workshop krijgen leerlingen inzicht in welke maatschappelijke impact influencers kunnen hebben. Ze leren verleidingstechnieken te herkennen en in te zetten bij het maken van een vlog voor hun eigen mening of standpunt. Zo leren zij de technieken die hun vloggende helden gebruiken, zelf in te zetten voor bijvoorbeeld een sociaal/maatschappelijk doel.

De vertoningen met workshop vinden plaats op woensdag 27 maart:

  • Optie 1: film van 09:15 – 10:15 en workshop van 10:15 – 12:15
  • Optie 2: film van 12:15 – 13:15 en workshop van 13:15 – 15:15

Wil jij deze filmvertoning met workshop boeken? Dat kan via dit aanmeldformulier.

Credits

Thema's
Familie, Identiteit, Media en digitale cultuur
Geschikt voor
havo/vwo - onderbouw
vmbo b/k - leerjaar 1 & 2
vmbo b/k - leerjaar 3 & 4
vmbo t - leerjaar 1 & 2
vmbo t - leerjaar 3 & 4
Regisseur
Susanne Regina Meures
Productieland
Zwitserland
Soort
Documentaire
Duur
54 minuten
Jaartal
2022