The Hate U Give

2018, 132 minuten

Deze film kun je als educatievertoning in een bioscoop bij jou in de buurt boeken.

Starr Carter (Amandla Stenberg) beweegt constant tussen twee verschillende werelden: de arme, voornamelijk Afro-Amerikaanse wijk waar ze woont en de rijke, grotendeels witte privéschool waar ze naartoe gaat. De precaire balans wordt verstoord wanneer Starr getuige is van de dodelijke schietpartij van haar jeugdvriend Khalil door een politieagent. Onder druk van de gehele gemeenschap zal ze zichzelf moeten laten horen en moeten opkomen voor wat juist is.

Educatief programma voor het vo en mbo
Amnesty International en Movies that Matter slaan de handen ineen en bieden voor vo bovenbouw & mbo scholen een educatief programma aan met betrekking tot mensenrechten, discriminatie en etnisch profileren.

Boek bij Amnesty International de workshop Een Kwestie van Kleur? (gratis en duur 1,5 uur). Deze workshop vindt plaats op school en boek je hier. Ga daarna met je klas of school naar de lokale bioscoop en bezoek de film The Hate U Give. Deze film boek je hier bij Movies that Matter.

Beide programma’s zijn ook los van elkaar te boeken. Je hoeft ze niet allebei te volgen als school. Voor vragen mail educatie@moviesthatmatter.nl of mbo@amnesty.nl.

 

Credits

Thema's
Democratie en politiek, Racisme en/of discriminatie
Geschikt voor
havo/vwo - bovenbouw
mbo - niveau 1 & 2
mbo - niveau 3 & 4
vmbo b/k - leerjaar 3 & 4
vmbo t - leerjaar 3 & 4
Regisseur
George Tillman Jr.
Productieland
Verenigde Staten
Soort
Fictie
Duur
132 minuten
Jaartal
2018
Kijkwijzer
12 discriminatie geweld