Hoe Duur Was De Suiker

2013 – 125 minuten.

Historisch drama over twee jonge vrouwen in het achttiende-eeuwse Suriname. Terwijl de blanke Sarith verbitterd raakt door het veranderende koloniale bestaan en de zoektocht naar een man, krijgt haar huisslaaf Mini-Mini haar eigen kans op geluk.

Het is de tijd van de suikercultuur en de Boni-oorlogen in Suriname. Sarith is een jonge, levenslustige vrouw die met haar slavin Mini-Mini haar dagen doorbrengt op de plantage van haar vader. Wanneer haar grote liefde Nathan haar in de steek laat, is Sarith wanhopig op zoek naar zichzelf en de liefde. Terwijl haar zus Elza al snel trouwt met haar liefde Rutger, stort Sarith zich in de armen van verschillende mannen. Steeds verder raakt ze verwijderd van haar vrienden en familie, alleen haar slavin Mini-Mini blijft haar trouw. Ondertussen woedt er een heftige oorlog waardoor er veel onrust heerst op de plantages. De film is gebaseerd op de succesvolle gelijknamige roman van Cynthia McLeod. Bewerkt en geregisseerd door Jean van de Velde bewerkte, die eerder verantwoordelijk was voor Wit Licht en De Kleine Blonde Dood.

Informatie voor docenten over de film online bekijken:
Rechts in het menu kun je kiezen voor de Online Les. In deze les wordt de film behandeld aan de hand van fragmenten. Deze fragmenten zijn verwerkt in het leerpad.

Credits

Ondertiteling
NL
Kijkwijzer
12
Geschikt voor
havo/vwo bovenbouw
vmbo b/k - leerjaar 3 & 4
vmbo b/k/t - vanaf leerjaar 4
vmbo t - leerjaar 3 & 4
Regisseur
Jean van de Velde
Land
Duitsland, Nederland, Zuid-Afrika
Soort
Fictie
Duur
125 minuten
Jaartal
2013