Hoe Duur Was De Suiker

2013, 125 minuten

Historisch drama over twee jonge vrouwen in het achttiende-eeuwse Suriname. Hoe duur was de suiker brengt ons een gevoelige momentopname van rauwe, menselijke emoties tijdens de slavernij.

Sarith en Mini-Mini zijn twee halfzusjes in het Suriname van de achttiende eeuw. Sarith is de meesteres van Mini-Mini en vindt het harde leven in de kolonie verschrikkelijk. Mini-Mini krijgt haar eigen kans op geluk, maar twijfelt om die te grijpen. Het kan namelijk ten koste gaan van haar meesteres en halfzus. Zo groeien de halfzussen door hun verschillende status steeds verder uit elkaar.

De film is gebaseerd op de roman van de Surinaamse schrijver en historicus Cynthia McLeod. De serie vertelt hetzelfde verhaal als de gelijknamige film, maar bevat extra beeldmateriaal en is geschikt voor leerlingen vanaf 12 jaar. Een mooi in beeld gebrachte speelfilm die belangrijke onderwerpen en thema’s als slavernij en klassenverschillen aansnijdt.

Via de knop ‘Online kijken’ kun je de film bekijken. Via de knop ‘Bestel DVD’ versturen we de serie op dvd met een extra uur aan materiaal. Bekijk ook onze online les met fragmenten uit Hoe duur was de suiker.

Credits

Thema's
Racisme en/of discriminatie, Slavernij
Geschikt voor
havo/vwo - bovenbouw
vmbo b/k - leerjaar 3 & 4
vmbo t - leerjaar 3 & 4
Regisseur
Jean van de Velde
Productieland
Nederland, Duitsland, Zuid-Afrika
Soort
Fictie
Duur
125 minuten
Jaartal
2013
Kijkwijzer
12 geweld grof taalgebruik