I Don’t Wanna Dance

2020, 89 minuten

Joey en zijn broertje Ricardo gaan weer bij hun moeder Daphne wonen, nadat ze twee jaar bij hun tante hebben doorgebracht. Maar Daphne heeft emotionele problemen, en het wordt al snel duidelijk waarom ze ooit bij haar zijn weggegaan. Briljant geacteerd, krachtig en poëtisch coming of age-drama.

De 15-jarige Joey heeft moeite zijn driftbuien onder controle te houden. Na een straatgevecht komt hij in contact met Jeugdzorg. Die suggereren dat hij en zijn kleine broertje weer bij hun moeder Daphne gaan wonen, van wie ze ooit zijn gescheiden. Maar wat begint als een vrolijke ervaring, wordt al snel gespannen. Daphne is een moeilijke vrouw, kritisch, behoeftig en onvoorspelbaar. Toch verlangt Joey wanhopig naar haar liefde en erkenning. Dat zijn criminele broer Roy binnenvalt wanneer hij maar wil, helpt de situatie niet bepaald.

Joey heeft moeite zijn gezonde verstand te bewaren, maar sociaal werker Frouwkje en dansleraar Julien laten hem niet vallen. Aangrijpend coming of age-drama, dicht op de huid gefilmd. Met een indrukwekkende Yfendo van Praag en een magistrale Romana Vrede als Daphne.

In het verdiepingsprogramma wordt verder ingegaan op het omgaan met emoties en het maken van keuzes als je jong bent. Waarin vind jij een uitlaatklep? En hoe ga je om met een moeilijke thuissituatie? 

Credits

Thema's
Armoede, Familie
Geschikt voor
havo/vwo - bovenbouw
mbo - entree
mbo - niveau 1 & 2
mbo - niveau 3 & 4
praktijkonderwijs - leerjaar 3 & 4
vmbo b/k - leerjaar 3 & 4
vmbo t - leerjaar 3 & 4
Regisseur
Flynn von Kleist
Productieland
Nederland
Soort
Fictie
Duur
89 minuten
Jaartal
2020
Kijkwijzer
12 geweld grof taalgebruik