An Inconvenient Truth 2

2017, 98 minuten

Het klimaat verandert, de waarheid niet. Tien jaar nadat de voormalige vicepresident van de VS Al Gore met zijn schokkende film An Inconvenient Truth klimaatverandering op de agenda zette, toont dit boeiende vervolg ons hoe dicht we bij een ware energierevolutie zijn.

Al Gore gaat onvermoeibaar door met zijn strijd en reist de wereld rond om talloze klimaatdeskundigen te trainen en zijn invloed uit te oefenen op het internationale klimaatbeleid.

Filmmakers Bonni Cohen en Jon Schenk volgen hem achter de schermen en leggen zowel persoonlijke, grappige als ontroerende momenten vast. Ondanks de rap stijgende temperatuur van de aarde en de desastreuze gevolgen van klimaatverandering, is Gore optimistisch gestemd: er is namelijk ook veel terreinwinst geboekt op het vlak van verduurzaming. Zoals het historische klimaatakkoord van Parijs in 2015.

Gore brengt met dit vervolg nogmaals de urgente boodschap onder onze aandacht dat klimaatverandering weliswaar een van de grootste gevaren is van onze tijd, maar dat het nog niet te laat is: de strijd valt te winnen met innovatie en inspiratie.

Credits

Thema's
Ecologie en klimaat
Geschikt voor
havo/vwo - bovenbouw
mbo - niveau 3 & 4
vmbo b/k - leerjaar 3 & 4
vmbo t - leerjaar 3 & 4
Regisseur
Bonni Cohen, Jon Schenk
Productieland
Verenigde Staten
Soort
Documentaire
Duur
98 minuten
Jaartal
2017
Kijkwijzer
12 geweld