It’s Nice In Here

2022, 16 minuten

Een gefragmenteerd portret van een moment, een persoon en een plek zoals dit wordt gezien door de subjectieve herinneringen van een jong meisje van kleur, Imani, en de kersverse politieagent, David. Beide hebben zij een totaal verschillende herinnering van eenzelfde moment in een winkel op de hoek die hun levens voor altijd zal veranderen.

Filmvertoning + workshop Profiel X van Amnesty International Nederland
Tijdens het Movies that Matter Educatiefestival 2024 organiseerden we in samenwerking met Amnesty International Nederland in Den Haag een special rondom het thema etnisch profileren. Dit doen we voor mbo-studenten van de opleiding Orde & Veiligheid.

Tijdens de workshop Profiel X: Leren of ProfiLeren van Amnesty International Nederland wordt op een toegankelijke manier discriminatie, racisme en etnisch profileren bespreekbaar gemaakt in de klas. Bij de workshop wordt It’s Nice In Here vertoond, een korte film die aansluit bij het thema. Na afloop gaat een gastspreker met de studenten in gesprek over de verschillende perspectieven die in de film worden weergegeven.

Credits

Thema's
Politiegeweld
Geschikt voor
mbo - niveau 1 & 2
mbo - niveau 3 & 4
Regisseur
Robert-Jonathan Koeyers
Productieland
Nederland
Soort
Animatie, Fictie, Korte film
Duur
16 minuten
Jaartal
2022
Kijkwijzer
12 angst geweld