A KISS

2018, 33 minuten

De 12-jarige Syrische Abdi is tot over zijn oren verliefd op de 15-jarige Leyli. Wanneer bekend wordt dat Abdi aan het einde van de week naar een ander AZC moet verhuizen begint hij aan een onstuitbare opmars Leyli’s hart voor zich te winnen en te bezegelen met een kus..

A KISS is een film met actuele thema’s die op een zowel humorvolle en luchtige als serieuze en aandachtige manier zijn verbeeld. In de film zie je de hoofdpersoon, de 12-jarige Syrische Abdi die tot over zijn oren verliefd wordt op de 15- jarige Leyli. De setting waarin dit liefdesverhaal zich afspeelt is in een AZC. De grote mate van onzekerheid waarin de jonge mensen in deze film leven, beïnvloed de manier waarop ze in het dagelijks leven staan, maar is tegelijkertijd ook juist niet van invloed op het universele gevoel van vriendschap en liefde.

De makers van A Kiss hebben zelf in een AZC gewoond en ook een groot gedeelte van de cast is ervaringsdeskundige op dit gebied.


A KISS werd bekroond tot beste korte film tijdens Cinekid 2018.

De film is samen met op maat gemaakt lesmateriaal tegen een vergoeding te bestellen. Neem hiervoor contact op met Christine de Jager via christine@blacksheepcanfly.nl.

Credits

Thema's
Migratie en vluchtelingen
Geschikt voor
basisonderwijs - groep 7 & 8
havo/vwo - brugklas
praktijkonderwijs - leerjaar 1 & 2
vmbo b/k - leerjaar 1 & 2
vmbo t - leerjaar 1 & 2
Regisseur
Nima Mohaghegh
Productieland
Nederland
Soort
Fictie, Korte film
Duur
33 minuten
Jaartal
2018