Life, Animated

2016, 91 minuten

Hartverwarmende documentaire over een autistische jongen die leert praten en de wereld te begrijpen door Walt Disney-films. Owen kent elke Disney-film uit zijn hoofd. Ze zijn een manier om contact te maken met zijn familie. Maar helpen ze ook als Owen zijn eigen weg moet leren vinden in het leven?

Als Owen Suskind op 3-jarige leeftijd autisme begint te ontwikkelen, zijn zijn ouders daar kapot van. ‘We gingen op een reddingsmissie om in die autismegevangenis te komen en hem eruit te trekken,’ herinnert zijn vader zich. Teruggetrokken in stilte, maken alleen Walt Disney-films Owen kalm en gelukkig. En niet alleen geniet hij van het kijken naar Peter Pan, The Lion King, Aladdin en de rest, maar hij gebruikt die films om zijn eigen wereld te leren begrijpen.

Owen blijkt iedere Disney-film uit zijn hoofd te kennen en zijn gevoelens te kunnen uiten met Disney-dialogen. Vanaf dat moment begint de Suskind-familie met Owen te praten in Disney-taal. Maar naarmate Owen ouder wordt en meer zelfstandig moet leren leven, heeft Walt Disney niet alle antwoorden meer. Wat komt er kijken bij wonen zonder ouders? En hoe houdt hij zijn relatie met zijn vriendin Emily goed? Inspirerend verhaal, deels verteld in prachtige geanimeerde scènes en met veel videobeelden uit het familiearchief.

Credits

Thema's
Gezondheid en welzijn
Geschikt voor
havo/vwo - bovenbouw
hbo/wo
mbo - niveau 1 & 2
mbo - niveau 3 & 4
vmbo b/k - leerjaar 1 & 2
vmbo b/k - leerjaar 3 & 4
vmbo t - leerjaar 1 & 2
vmbo t - leerjaar 3 & 4
Regisseur
Roger Ross Williams
Productieland
Verenigde Staten
Soort
Documentaire
Duur
91 minuten
Jaartal
2016