Les Misérables (2019)

2019, 103 minuten

Stéphane, nog maar net verhuisd van Cherbourg naar Parijs, komt terecht in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement. Hij ontmoet er zijn nieuwe collega’s en ervaren agenten Chris en Gwada. Al snel ontdekt Stéphane de spanningen tussen de verschillende bendes van de wijk. Wanneer ze tijdens een interventie de controle dreigen te verliezen, filmt een drone hun kleinste daden en acties…

In deze speelfilm verwerkte regisseur Ladj Ly zijn ervaringen over de spanningen in Parijse banlieues waar hij opgroeide. Deze confronterende film laat de dynamiek zien tussen de verschillende bendes, de jongeren en de agenten in de anti-criminaliteitsbrigade.

Mbo-debatten etnisch profileren i.s.m. Amnesty
Net als voorgaande jaren organiseren we in samenwerking met Amnesty International Nederland in Den Haag debatten rondom het thema etnisch profileren tijdens het Movies that Matter Educatiefestival. Dit doen we voor mbo-studenten van de opleiding Orde & Veiligheid. Bij het debat wordt Les Misérables vertoond. Boek hier een vertoning.

Credits

Thema's
Armoede, Criminaliteit, Democratie en politiek
Geschikt voor
havo/vwo - bovenbouw
hbo/wo
mbo - niveau 1 & 2
mbo - niveau 3 & 4
vmbo b/k - leerjaar 3 & 4
vmbo t - leerjaar 3 & 4
Regisseur
Ladj Ly
Productieland
Frankrijk
Soort
Fictie
Duur
103 minuten
Jaartal
2019
Kijkwijzer
16 geweld