Vechtmeisje

2018 – 83 minuten.

Deze film is ook te zien als educatievertoning in de bioscoop. Lees hier meer over onze vertoningen in Amsterdam en Den Haag in september 2021 en hier meer over onze bioscoopvertoningen jaarrond door het hele land. 

De film
Als haar ouders in een vechtscheiding verwikkeld raken, verhuist de eigenzinnige en licht ontvlambare Bo met haar moeder en broer naar een Amsterdamse buitenwijk.

Daar introduceert buurmeisje Joy haar bij de kickboksclub. De twaalfjarige blijkt een natuurtalent en mag al snel meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen. Maar door de scheiding van haar ouders is ze afgeleid en komt de wedstrijd steeds meer in gevaar. Bo moet in dit drama leren zich te beheersen en accepteren dat ze niet alles onder controle heeft.

Lees hier hoe je een Cinemember film kunt vertonen in de klas.

Educatieprogramma
Deze film met je klas in de bioscoop zien? Dat kan! In september 2021 organiseren bioscoopvertoningen in Amsterdam en Den Haag. Ook organiseren we vanaf september weer bioscoopvertoningen door het hele land

Een educatievertoning bestaat uit de film inclusief verdiepingsprogramma in de zaal en lesmateriaal voor in de klas. De vragen die in het verdiepingsprogramma aan de orde komen zijn: Wat doe je als je je geen raad meer weet met je emoties? Hoe ga je om met je emoties en hoe houd je de controle als het je eigenlijk allemaal te veel is?  

 

Credits

Kijkwijzer
6
Geschikt voor
praktijkonderwijs - leerjaar 1 & 2
vmbo b/k - leerjaar 1 & 2
vmbo t - leerjaar 1 & 2
Regisseur
Johan Timmers
Productieland
Nederland
Soort
Fictie
Duur
83 minuten
Jaartal
2018