When a Town Runs Dry

2016, 8 minuten

When A Town Runs Dry vertelt het verhaal van het leven in Stratford, een klein dorp in Central Valley, California. Met een historie als agrariërsgemeenschap, heeft Stratford zwaar te kampen met de droogte, die grote invloed heeft op de gemeenschap, het land en het dagelijks leven van de inwoners. 

Central Valley is de meest productieve agrarische regio van de VS. De helft van de groente, fruit en noten die er verbouwd worden komt hier vandaan. Momenteel is het het zesde jaar van droogte. Sommige boeren verkopen het land en verbouwen minder, tewijl anderen diepere putten graven om de velden te kunnen behouden. Door overmatig gebruik is het grondwater in de regio is sterk gedaald. Volgens de Los Angeles Times daalde het water 100 feet in twee jaar. Inwoners leven zonder stromend water.

Deze film onderzoekt de droogte door de ogen van drie inwoners van Statford – een boer, een winkelier en een coach van het football-team van de middelbare school. Alledrie bereiden ze zich voor op een onzekere toekomst. 

Credits

Thema's
Ecologie en klimaat, Identiteit
Geschikt voor
havo/vwo - onderbouw
mbo - niveau 1 & 2
praktijkonderwijs - leerjaar 1 & 2
vmbo b/k - leerjaar 1 & 2
vmbo t - leerjaar 1 & 2
Regisseur
Joris Debeij
Soort
Documentaire, Korte film
Duur
8 minuten
Jaartal
2016