Colombia in My Arms

Jenni Kivisto, Jussi Rastas

Camera Justitia Grand Jury Documentary Dutch premiere

Visueel sterke documentaire over Colombia na de vredesovereenkomst tussen de regering en de FARC-guerrilla’s. Overleeft de fragiele vrede het wantrouwen en de rancune opgebouwd door decennia van oorlog? Met verkiezingen in aantocht, hopen sommige politici te profiteren van het nog verder opstoken van de spanningen.

Als in 2016 de Colombiaanse regering een vredesdeal sluit met de grootste linkse guerrillagroep FARC, gloort er hoop op ‘een nieuw Colombia’. Maar al snel blijkt het bijzonder moeilijk uit te stijgen boven decennia van oorlog en pijn.

In een kalme en poëtische cinematografische stijl vertelt Colombia in My Arms het verhaal vanuit verschillende perspectieven. De guerrillastrijders in de bossen, die zich voorbereiden op ontwapening en proberen te accepteren dat hun strijd voortaan een politieke zal zijn. De elites van het ‘oude geld’, die gruwen bij het idee van een FARC met macht. Het politieke establishment, dat cynisch de maatschappelijke spanningen uitbuit voor zijn eigen politieke gewin. En de werkers in de cocavelden, die het allemaal samenvatten met: ‘De chaos begint aan de top, niet op de bodem.’

Genomineerd voor de Camera Justitia award
Alle nominaties
Genomineerd voor de Grand Jury Documentary award
Alle nominaties

Credits

Regisseur
Jenni Kivisto, Jussi Rastas
Jaartal
2020
Productieland
Denemarken, Finland, Frankrijk, Noorwegen
Soort
Documentaire
Duur
91 minuten
Taal
Spaans
Ondertiteling
EN