De filmroute van TROBBIES

Omdat ons programma zoveel mooie films te bieden heeft, snappen wij dat het jou als bezoeker soms wat kan duizelen. Om je een handje te helpen, hebben wij aan een aantal bekende smaakmakers gevraagd naar welke films zij benieuwd zijn dit festival. Vandaag de beurt aan Thomas Brouwer, tattoo-artiest en eigenaar van de bekende Haagse tattoo-studio Team Trobbies Tattoo. Wij vroegen hem naar de 5 films waar hij het meest naar uitkijkt op #MtMF24.

Met zijn unieke kijk op kunst en film heeft TROBBIES een filmroute uitgestippeld voor #MtMF24 waar zelfs de meest doorgewinterde filmliefhebber inspiratie uit kan putten. Als een filmliebber, omarmt hij de creatieve meesterwerken van regisseur Yorgos Lanthimos. Maar je kan hem ook wakker maken voor zenuwslopende spanning van thrillers, hartverwarmende verhalen van feelgood -films en films die de complexiteit van familiebanden belichten.

KIX

Bálint Révész, Dávid Mikulán, 2024

Deze film trok mijn aandacht omdat de filmmaker gedurende tien jaar het leven van deze jongen heeft gevolgd, zonder te weten hoe dit leven zou verlopen. Uiteindelijk blijkt de jongen een vijand van het volk te worden. Het roept vragen op: waarom en hoe heeft dit kunnen gebeuren? Het intrigeert me ook omdat ik begreep dat de filmstijl van de regisseur verandert tijdens deze tien jaar. Ik ben benieuwd wat voor effect dat op de film heeft.

We Are Guardians

Edivan Guajajara, Chelsea Greene, Rob Grobman, 2023

De amazone zijn onze longen en ik kijk uit naar het verhaal van deze moedige mensen die zich inzetten voor de verdediging ervan. In een tijd waarin bescherming van het milieu zo belangrijk is, is het essentieel dat we allemaal ons steentje bijdragen aan het behoud van de planeet. Ik hoop dat deze film daaraan een inspirerende bijdrage levert.

Radical

Christopher Zalla, 2023

Deze film voelt niet alleen aan als een feelgood- verhaal, maar ook als een lichtpuntje in deze roerige tijd. Ik bewonder mensen die buiten de gebaande paden durven te treden. Het verhaal van de leraar in Mexico die zich losmaakt van traditionele lesmethoden en een geheel nieuwe aanpak hanteert, klinkt als een bron van inspiratie en vernieuwing.

I Shall Not Hate

Tal Barda, 2024

Deze film vertelt het aangrijpende verhaal van een dokter uit Gaza. Zijn verhaal raakt me diep en doet me nadenken over hoe je verder kunt gaan met het leven na zulke ingrijpende gebeurtenissen, en hoe het mogelijk is om toch positief te blijven in het licht van zulke uitdagingen. Het lijkt me een ontroerende en inspirerende film die belangrijke vragen oproept over veerkracht en hoop.

Zonen zonder vaders

Tessa Louise Pope, 2024

Deze documentaire raakt aan het thema van familiebanden, vooral gericht op zonen die zonder vaders opgroeien. Het lijkt me een onderwerp dat veel mensen persoonlijk raakt en het is een documentaire in het Nederlands. Dat vind ik er ook aantrekkelijk aan.