Take on Freedom

In Take on Freedom zie je films over de onweerstaanbare drang naar vrijheid – en het werk dat ervoor moet worden verzet.

I Shall Not Hate

Tal Barda

De missie van tolerantie en vergeving van een Palestijnse dokter wordt op de proef gesteld wanneer hij zijn drie dochters verliest. Ontmoet bestsellerauteur Izzeldin Abuelaish uit Gaza, genomineerd voor een Nobelprijs, wiens grootste tegenstander de haat zelf is. Heel inspirerend en urgenter dan ooit.

Invisible Nation

Vanessa Hope

Krachtig portret van de strijd van Taiwan voor behoud van zijn zwaarbevochten democratie. Met ongekende toegang tot de eerste vrouwelijke president van het land, Tsai Ing-wen. Tsai voert een indrukwekkende balanceeract uit tussen de kolossale geopolitieke krachten van de VS en China.

No Other Land

Basel Adra, Hamdan Ballal, Yuval Abraham, Rachel Szor

Een Palestijnse activist uit de Westelijke Jordaanoever en een Israëlische journalist slaan de handen ineen om licht te werpen op de massale verdrijving van Palestijnse bewoners. Zowel een verslag van de emotionele en mentale impact van bezetting en onderdrukking, als een dringende oproep tot actie.

Photophobia

Ivan Ostrochovský, Pavol Pekarčík

Diep ontroerende fictie-documentaire hybride, die de oorlog in Oekraïne bekijkt door de ogen van twee kinderen op zoek naar een straaltje licht. Niki (12) en Vika (11) ontmoeten elkaar in de ondergrondse metrotunnels waar hun families schuilen voor Russische bommen. ‘Een positieve houding kan je alles doen vergeten.’

Searching for Nika

Stanislav Kapralov

Nadat Russische troepen Oekraïne waren binnengevallen raakte Nika, de familiehond van regisseur Stas Kapralov, vermist. Vastbesloten om haar te vinden, gaat Stas op pad door een door oorlog verscheurd land. Onderweg raakt hij gegrepen door een wereld van vrijwilligers die alles riskeren om achtergelaten dieren te redden.

Who’s Afraid of Nathan Law?

Joe Piscatella

Leider van een revolutie op zijn 21e. Wetgever op zijn 23e. Meest gezochte persoon op zijn 26e. Met intieme toegang tot de leiders van de ‘Paraplurevolutie’ van Hongkong, volgt Who’s Afraid of Nathan Law? een van ’s werelds beroemdste dissidenten in zijn strijd voor democratie tegenover een supermacht.