Take on Future

De overgang naar een duurzame toekomst gaat langzaam. Wat is er nodig om dit te versnellen? En welke dilemma’s brengt dit met zich mee? Daarover gaan de films in Take on Future.

Icarus Balance

Patric Jean

Een filosofische reis rond de Middellandse Zee met Daedalus, de vader van Icarus, als onze gids. We bezoeken haar waters en stranden, ontmoeten haar bewoners, toeristen, migranten en vluchtelingen. Vol adembenemende beelden van de schoonheid en lelijkheid, het leven en de vervuiling van het Middellandse Zeegebied.

Invisible Demons

Rahul Jain

Persoonlijke en caleidoscopische kijk op hoe klimaatverandering het leven in Delhi beheerst. Ondraaglijke hittegolven, watertekorten en vervuiling treffen iedereen, maar de armen het meest. Visueel schitterende documentaire, afgewisseld met onthullende en aangrijpende getuigenissen van enkelen van de 30 miljoen inwoners van Delhi, van riksjarijders tot schoolmeisjes.

Rebellion

Maia Kenworthy, Elena Sánchez Bellot

Fascinerende kijk achter de schermen van klimaatactiegroep Extinction Rebellion. Van de uitbundige en ontregelende acties gebaseerd op burgerlijke ongehoorzaamheid en geweldloosheid, naar de interne spanningen en botsende persoonlijkheden. Terwijl de autoriteiten steeds agressiever optreden, bereiken de tegenstellingen binnen de groep een kookpunt.

Time of Pandemics

Rehad Desai, Tricia Hlongwe

Onthullende documentaire over de noodzaak van een eerlijke wereldwijde verdeling van medicijnen en gezondheidszorg. Documentairemakers Rehad Desai en Tricia Hlongwe volgden het klinisch onderzoek naar een hiv-vaccin in Zuid-Afrika, toen covid-19 toesloeg. Hun film dient als waarschuwing: hoe goed zijn we voorbereid op wat er nog komt?