17 Blocks

Davy Rothbart

Twee decennia uit het leven van de familie Sanford-Durant, deels gefilmd in homevideo. Nadat filmmaker Davy Rothbart de 9-jarige Emmanuel ontmoette op een basketbalveld in Washington D.C., gaf hij hem een camera om zijn leven te filmen. Het resultaat is grappig, ontroerend, grimmig en hoopvol.

Zeventien straten: dat is de afstand tussen het Capitool en de gewelddadige buurt in Washington D.C. waar de familie Sanford-Durant woont. In 1999 ontmoette filmmaker Davy Rothbart de jonge Emmanuel en zijn broer Smurf op een openbaar basketbalveldje. Rothbart begon hun dagelijkse leven te filmen, en hij gaf Emmanuel een camera om hetzelfde te doen.

‘Mijn naam is Emmanuel,’ zegt de jongen in de camera nadat hij net heeft uitgevogeld hoe het ding werkt. ‘En ik ben een superster.’ Zijn vader werd vermoord toen Emmanuel jong was. Zijn moeder Cheryl en haar vriend Joe worstelen met drugsmisbruik, en ook broer Smurf raakt steeds meer verzeild ‘in het leventje’. Emmanuel en Rothbart filmen scènes van geluk en liefde, maar ook van huiselijke problemen, ruzies en (straat)geweld. Soms pijnlijk om naar te kijken maar altijd eerlijk, puur en gefilmd zonder oordeel. Maar dan wordt de familie getroffen door tragedie, en slaat de film een heel nieuwe weg in.

Credits

Regisseur
Davy Rothbart
Jaartal
2019
Productieland
Verenigde Staten
Soort
Documentaire
Duur
96 minuten
Taal
Engels
Productiebedrijf
Beachside Films
World Sales
Cinephil