33 Days

Mai Masri

In de oorlog tussen Israël en Libanon in 2006 kwamen zo’n 1.350 mensen om het leven, onder hen ongeveer 1.200 Libanezen, veelal burgers. De vooraanstaande Palestijnse documentairemaker Mai Masri volgde voor haar documentaire 33 Days vier mensen die temidden van het strijdgewoel in Libanon proberen te overleven.

De directeur van een theater in Beiroet dat onderdak biedt aan kinderen uit het zuiden van Libanon die op de vlucht zijn geslagen voor de bombardementen, een hulpverlener die de noodhulp coördineert, een journalist die voor een ondergronds tv-station werkt en een moeder die moet zorgen voor haar pasgeboren baby. Door hen te volgen geeft de Palestijnse documentairemaker Mai Masri de slachtoffers van de oorlog met haar documentaire een gezicht.

Het is niet voor het eerst dat Masri, die geldt als één van de meest vooraanstaande Arabische filmmakers, verslag doet van de gevolgen van een oorlog tussen Israël en Libanon. Aan het begin van haar carrière maakte zij Under the Rubble, een documentaire over Beiroet ten tijde van Israëls invasie van 1982.

Credits

Regisseur
Mai Masri
Jaartal
2007
Productieland
Libanon
Soort
Documentaire
Duur
70 minuten
Taal
Arabisch
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Nour Productions
World Sales
Arab Film Distribution / Typecast Releasing