727 Days Without Karamo, The

Anja Salomonowitz

Vrolijk gestileerde mozaïek over binationale liefdeskoppels in Oostenrijk. Door de strenge immigratiewetten zijn partners gedwongen gescheiden van elkaar te leven. Anderen hebben zwaar te leiden van de bureaucratische rompslomp of werken zich kapot om hun buitenlandse partner te kunnen behouden.

Een Oostenrijkse vrouw leeft gedwongen al bijna twee jaar alleen met haar twee kinderen sinds haar echtgenoot van de ene op de andere dag werd gedeporteerd naar Afrika. Via de telefoon probeert een man zijn Chinese vrouw een hart onder de riem te steken, door haar te verzekeren dat ze vast terug zal mogen komen naar Wenen. Anderen vertellen over het lange wachten op een verblijfsvergunning, de onophoudelijke stroom te overleggen documenten, de verplichte Duitse les en onverwachte huisbezoeken van de immigratiedienst.
Speels gefilmd met veel gele elementen toont de documentaire het navrante verhaal van eenentwintig koppels die de liefde van hun leven vonden buiten de landsgrenzen. Voor hen is de liefde echter niet grenzeloos en leven velen van hen gescheiden van elkaar of worden dagelijks geconfronteerd met de complexe, door de staat gereguleerde, bureaucratische waanzin. Uiteindelijk lijkt het erop neer te komen dat wanneer je genoeg geld verdient, je buitenlandse partner mag blijven. 

Credits

Ondertiteling
EN
Regisseur
Anja Salomonowitz
Land
Oostenrijk
Soort
Documentaire
Duur
80 minuten
Thema's
familie, gezin, migranten, vreemdelingen, gedwongen migratie, vluchtelingen, asiel, asielbeleid
Jaartal
2013