A La Calle

Maxx Caicedo, Nelson G. Navarrette

Verhelderende documentaire over de Venezolaanse protesten van 2017 en de omstreden presidentsverkiezingen twee jaar later. Met een breed scala aan stemmen, van EHBO’ers en een kapper tot oppositieleiders en supporters van president Maduro. Het is een verhaal dat zich momenteel over de hele wereld afspeelt: autoritarisme versus democratie.

‘Er is één onbetwiste leider in dit land die mensen er altijd van overtuigt de straat op te gaan: honger’, zegt een grassrootsactivist aan het begin van A La Calle (‘de straat op’). Venezuela, ooit een van de rijkste landen van Latijns Amerika, is diep ten val gekomen onder president Nicolás Maduro, met een instortende economie, hyperinflatie, voedseltekorten en een ernstige gezondheidscrisis.

Na opnieuw een schaamteloze machtsgreep van Maduro, ontstaan er in 2017 massale protesten. We volgen de ontwikkelingen van diverse kanten. We ontmoeten Federica van het Groene Kruis, een groep medische studenten die gewonde betogers helpen en activist Lilian Tintori. Randal, een vuilnisman en kapper die iedere dag moeite heeft voedsel op tafel te krijgen voor zijn gezin. Leopoldo Lopéz, die gevangenzit wegens zijn activiteiten als oppositieleider, maar manieren blijft vinden om zijn stem te laten horen. En als het parlement Juan Guaidó tot zijn nieuwe president kiest, voelt de oppositie zich opnieuw sterk genoeg om president Maduro uit te dagen.

Credits

Regisseur
Maxx Caicedo, Nelson G. Navarrette
Jaartal
2020
Productieland
Verenigde Staten
Soort
Documentaire
Duur
111 minuten
Taal
Engels, Spaans
Ondertiteling
EN
World Sales
Endeavor Content