Abominable Crime, The | Movies that Matter

Abominable Crime, The

Micah Fink

Behalve een land van zon, zee en parelwitte stranden is Jamaica een plek waar je je leven als homo niet zeker bent. Maurice Tomlinson, een van Jamaica’s meest vooraanstaande mensenrechtenactivisten, en homo, wordt met de dood bedreigd en vlucht naar Canada.

Wanneer foto’s van zijn huwelijk met een Canadese priester op de voorpagina van een krant verschijnen, krijgt Maurice doodsbedreigingen en is hij genoodzaakt te vluchten naar Canada. Uit handen van de Kameroense activist Yves Yomb (in 2013 winnaar van de A Matter of ACT Award) ontvangt hij de David Kato Vision & Voice Award, voor zijn inzet voor de LGBT-gemeenschap. Ondanks de risico’s en het protest van zijn echtgenoot Tom, besluit Maurice naar Jamaica terug te keren en het gevecht tegen de antihomoterreur voort te zetten. Simone, een jonge lesbische moeder, ontsnapt ternauwernood aan de dood wanneer homofobe schutters het vuur op haar openen. Nu staat ze voor de moeilijke keuze om Jamaica in haar eentje te verlaten of samen met haar dochter een ondergedoken bestaan te leiden.

Aangrijpende documentaire over de ernst van de diepgewortelde homofobie in de Caribische cultuur, en hoe de slachtoffers middels moed, liefde en vastberadenheid uitstijgen boven de angst en het geweld.

Credits

Ondertiteling
EN
Regisseur
Micah Fink
Land
Canada, Jamaica, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten
Soort
Documentaire
Duur
66 minuten
Thema's
aids, discriminatie, racisme, familie, gezin, homorechten, LGBT-rechten, mensenrechtenverdedigers, activisten, migranten, vreemdelingen, gedwongen migratie
Jaartal
2013