Absence

Chico Teixeira

Coming-of-age-film over de 15-jarige Serginho, wiens vader op een dag halsoverkop vertrekt en geen contactgegevens achterlaat. Serginho’s moeder is depressief en heeft meer oog voor de fles dan voor haar tienerzoon en zijn kleine broertje. Verloren en smachtend naar wat aandacht brengt Serginho zijn dagen door in Sao Paulo, waar hij eerder volwassen wordt dan hij wil.

Wat Serginho het liefst wil is een aai over zijn bol en een beetje aandacht, vooral van zijn moeder. Zij geeft hem niet wat hij nodig heeft, dus zoekt de jonge tiener genegenheid bij zijn vrienden Mudinho en Sivinha en de leraar Ney. Ney is een alleenstaande man die woont in een flatje in de buurt van de markt. Daar geeft hij privéles geeft aan jongeren. Serginho verlangt naar een vaderfiguur en komt graag bij de leraar over de vloer. Maar net als alle volwassenen in Serginho’s leven, staat ook Ney niet voor hem klaar wanneer hij hem het hardst nodig heeft.

Naar school gaan doet de tiener niet; hij brengt zijn dagen werkend door in de marktkraam van zijn oom en slenterend door de straten van Sao Paulo. Worstelend met zijn ontluikende seksualiteit en het kinderlijke smachten naar een liefdevolle ouder, zit Serginho in een complex schemergebied tussen kind-zijn en volwassenheid, waar hij op niemand lijkt te kunnen bouwen. Bezoekjes aan het lokale circus lijken voor hem de enige ontsnapping aan de harde realiteit.

Credits

Regisseur
Chico Teixeira
Producent
Paula Cosenza
Jaartal
2015
Productieland
Brazilië, Chili, Frankrijk
Soort
Fictie
Duur
87 minuten
Taal
Portugees
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
BossaNovaFilms
World Sales
Mundial Sales