Acasa, My Home

Radu Ciorniciuc

De Enache-familie – vader, moeder en negen kinderen – genieten van hun leven in de wildernis van een groot natuurpark vlak buiten Boekarest. Maar als ze worden gedwongen te verhuizen naar een appartement in de stad, lopen de spanningen van het stadsleven snel op en dreigt de familie uiteen te vallen.

‘Ik ben hier gaan wonen omdat ik die valse beschaving haatte,’ zegt Gică Enache. De patriarch van de familie Enache woont met zijn vrouw Niculina en negen minderjarige kinderen in een gammele hut in het Văcăreşti Natuurpark, een grote stadsdelta aan de rand van Boekarest. Daar wonen ze al achttien jaar zonder stromend water of elektriciteit. Ze zorgen voor zichzelf, vangen vis met hun blote handen en verkopen die huis aan huis in Boekarest.

Maar de familie past niet in de overheidsplannen om van dit lang genegeerde gebied het grootste stadsnatuurpark van de EU te maken. Ze worden in de nek gehijgd door overheidsdiensten, en ondanks Gică’s verzet is de familie gedwongen het leven in de wildernis te verruilen voor een stadsappartement. In Boekarest zijn de buren achterdochtig, is school saai en kan vissen in een meertje je een pak slaag van de politie opleveren. Zal het Gică lukken de familie bijeen te houden?

Credits

Regisseur
Radu Ciorniciuc
Jaartal
2020
Productieland
Roemenië, Duitsland, Finland
Soort
Documentaire
Duur
85 minuten
Taal
Roemeens
Ondertiteling
EN
World Sales
AUTLOOK Filmsales