Acusada

Gonzalo Tobal

Camera Justitia

De mooie, jonge Dolores is de enige die verdacht wordt van de moord op haar beste vriendin. Haar ouders doen hun uiterste best om haar onschuld te bewijzen, maar terwijl het proces vordert, brengt Dolores zelf hun zaak in gevaar.

Dolores leeft het leven van een gewone tiener in Argentinië , totdat haar beste vriendin Camila wordt vermoord. Twee jaar later is zij de enige verdachte in de zaak en staat haar leven op zijn kop. Ondanks het gebrek aan bewijs heeft de media haar al veroordeeld en is ze een paria geworden in de gemeenschap. Haar ouders geloven echter heilig in haar onschuld; ze houden zich obsessief bezig met de verdediging van hun dochter en verliezen haar geen moment uit het oog. Terwijl de voor haar levensbepalende zaak vordert, ontwaakt een vreemde energie in haar die de familiebanden opschudt en de zaak in gevaar brengt. Spannende rechtbankthriller over de verregaande impact van beeldvorming door media en sociale netwerken op het leven van de betrokkenen bij een rechtszaak.

Genomineerd voor de Camera Justitia competitie
Alle nominaties

Credits

Ondertiteling
EN
Regisseur
Gonzalo Tobal
Land
Argentinië, Mexico
Soort
Fictie
Duur
108 minuten
Thema's
De digitale wereld, social media, cyberpesten, Internet & digitale rechten, kinderen, kinderrechten, misdaad, misdrijven, rechtbanken, rechtspraak, tribunalen, vrouwen, vrouwenrechten
Jaartal
2018