Ali & Ava

Clio Barnard

Sociaal-realistisch liefdesverhaal waarin twee zielen zich verbinden ondanks hun verschillen. Ali is een Brits-Pakistaanse huisbaas, Ava een sterke klassenassistent van Ierse komaf. Na een toevallige ontmoeting kunnen ze het meteen ongelooflijk goed vinden. Door hun zeer verschillende omstandigheden moeten ze echter veel obstakels overwinnen.

Ali (Adeel Akhtar) is een innemende, zeer energieke Brits-Pakistaanse huisbaas, Ava (Claire Rushbrook) een sterke, liefdevolle klassenassistent van Ierse komaf. Op een dag, als Ali de dochter van een van zijn huurders van school haalt, biedt Ali Ava een lift aan. Ze hebben meteen een klik door hun liefde voor muziek – ook al houdt Ali van punk en Ava van folk.

Als ze elkaar meer gaan zien, ontdekken ze al snel dat hun relatie niet soepeltjes zal verlopen. Ava’s volwassen zoon Callum – wiens vader, een gewelddadige skinhead, een jaar eerder is overleden – reageert agressief tegenover Ali. En Ali zelf blijkt nog getrouwd te zijn. Hij en zijn vrouw Runa staan weliswaar op het punt te gaan scheiden, maar ze wonen nog in hetzelfde huis en Ali wil niet dat iemand weet dat hun huwelijk voorbij is. Zal het verlangen van Ali en Ava sterk genoeg zijn om de tegenwind te trotseren?

Credits

Regisseur
Clio Barnard
Producent
Tracy O'Riordan, Ameenah Ayub Allen
Jaartal
2021
Productieland
Verenigd Koninkrijk
Soort
Fictie
Duur
95 minuten
Taal
Engels
Ondertiteling
NL
Productiebedrijf
Moonspun Films
World Sales
Altitude Film Entertainment
Nederlandse distributeur
Cherry Pickers