All That I Am

Tone Grøttjord-Glenne

Emilie werd jarenlang seksueel misbruikt door haar stiefvader. Nu is ze 18 en moet ze een weg vooruit vinden. Ze droomt ervan schrijver te worden, maar de druk om een baantje te vinden groeit. En terwijl Emilie het haar halfbroertje en -zus wil vertellen, wil haar moeder het misbruik geheimhouden.

Nadat ze vijf jaar in een pleeggezin woonde, gaat de Noorse Emilie terug naar haar moeder, broertje en zusjes. Ze was 6 jaar toen haar stiefvader haar seksueel begon te misbruiken. Ze vertelde het de politie toen ze 12 was. Nu zit ze in een rechtszaal tegenover de man die haar jarenlang gevangen hield in een cyclus van misbruik. Hij is net vrij uit de gevangenis.

De zacht pratende Emilie is getraumatiseerd, wat het moeilijk maakt een baan te vinden of een opleiding te volgen. Ondanks haar trauma wil ze niet zwijgen. Ze wil schrijver worden, ‘om jonge meisjes aan te moedigen zich uit te spreken’. Maar werkbegeleider Nanna wil dat Emilie probeert ander werk te vinden, nu haar toelage op zijn einde loopt. Haar moeder wil dat ze blijft zwijgen tegen haar halfbroer en -zus, wier vader de dader was. Emilie wil het moment van de waarheid echter niet langer uitstellen. Intiem portret van een sterk en moedig meisje.

Credits

Regisseur
Tone Grøttjord-Glenne
Jaartal
2020
Productieland
Noorwegen
Soort
Documentaire
Duur
78 minuten
Taal
Noors
Ondertiteling
EN
World Sales
Metfilm Sales